Защитникът на ЦСКА Валентин Антов се върна на терена след много тежка контузия и близо 10 месеца възстановяване. Бранителят скъса връзки в началото на година и се наложи да бъде опериран. В събота, 22 октомври, роденият през 2000 г. футболист изигра първия си мач след травмата. Пропомняме, че през миналия сезон Антон дебютира за мъжкия състав на ЦСКА като се превърна в най-младият капитан на "червените". Viasport.bg разговаря с Валентин Антов минути след победата на ЦСКА U17 над Черно море с 1:0 от първенството на Елитната юношеска група до 17 г.

- Вальо, върна се на терена след много тежка контузия. Напълно възстановен ли си?
- Чувствам се много добре. Радвам се, че след толкова дълго време най-накрая се завръщам. Нямам никакви притеснения и се надявам да продължавам да се развивам.

- Издържа цял мач. Това означава ли, че и физически си добре подготвен?
- Абсолютно. Предварителните очаквания не бяха да играя цял мач, но заради развитието на срещата, на полувремето решихме, че след като нямам проблем с крака, мога да доиграя мача.

- Спечелихте с гол в последната минута. Какъв е твоят коментар за мача с Черно море?
- През цялото време имахме лек превес. Държахме повече топката. Накрая ни изгониха човек, но продължихме да натискаме дори и с 10 човека. От Черно море бавеха времето, но се получи много хубав мач и мисля, че заслужено победихме.  

- Защо се стигна до тези сцени в края на мача? Имаше сблъсъци между играчи на терена. Вратарят на Черно море бе изгонен.
- Наистина неприятни сцени. За мен са напълно ненужни, но явно зарядът на мача беше много голям. Късният гол поизнерви момчетата от Черно море. Не видях точно какво стана, но тези неща не трябва да се случват.

- Как се разви ситуацията при гола на ЦСКА от твоята гледна точка?
- Беше центриране, аз играх с глава, те изчистиха от голлинията, стана някакво разбъркване и Никола (б.а. Никола Борисов) успя да вкара.

- Треньорът на ЦСКА U17 Христо Марашлиев каза, че ще играеш в твоя набор (2000), само за да натрупаш игрова практика. След това накъде?
- Надявам се като натрупам малко игрови ритъм да ме качат по-нагоре, да играя с U19 и с Б отбора. Разбира се, надявам се отново да играя с мъжете след някоя и друга година.

- Каква е уговорката с треньорите в школата. Докога ще си в U17?
- В зависимост от мачовете ще съм с U17 или с U19. И като натрупам повече мачове, вече може да запиша мачове и за Б отбора.

- Въпреки че не си играл от края на миналата година, не си загубил футболното си самочувствие. Как го постигна?
- Бяха тежки месеци. Много работех и се опитвах да се върна, колкото се може по-бързо и по-силен. Чувствам се много добре. Все едно не съм спирал и съм със същото самочувствие.

- Искаш ли да благодариш на някого?
- Благодаря много на Христо Янев и на цялото ръководство на клуба. Ако не бяха те нямаше да се развие всичко толкова хубаво за мен. Възстановявах се на Царско село, благодаря на всички от Физио БГ и на кондиционния треньор Душко Томаш. С него работихме много усилено и вече съм готов.

- Виждаш ли промяна в школата на ЦСКА?
- Има положителна промяна в сравнение с предишни години. Сега няма никакви финансови проблеми. Всички мислят само за футбол, за момчетата, за това как да се развиваме. Вече имаме условия, когато тренираме на Царско село на естествени терени. Прави се ремонт на Панчарево и се надявам в най-скоро време да започнем да тренираме и да играем там.