Треньорът Иван Петков изведе своя Марица (Пловдив) за победен дебют в женската Шампионска лига на Европа в деня, в който отпразнува своя 40-и рожден ден. Веднага след като българските шампионки победиха с 3:0 гейма като гост шампионките на Косово - Дрита, Петков даде интервю пред  volleymaritza.bg:

- Честита победа на Марица и честит юбилей! Две в едно – какво по-хубаво от това?
- Благодаря и за двете! Да, наистина моят юбилей съвпадна с първото и така чакано участие на нашия отбор в Шампионска лига. Получих добър подарък от страна на момичетата, за което им благодаря!

- Освен с рождения си ден, с какво друго ще запомниш този мач?
- Първо с победата при това дебютно участие в Шампионска лига. Това беше едно бленувано участие, за което преди няколко години ни беше страх да си и помислим, но в един момент нещата се получиха. Дай Боже, това, което искаме да се случи, да успеем да го постигнем още тази година.

- Очакваше ли противника да покаже повече съпротива в този мач?
- В интерес на истината, не бяхме така детайлно запознати с играта на противника и с качествата на техните състезателки, но общият фон, който очаквах, се случи. Нашият отбор доминираше и се видя разликата в нивото, която има между двата тима. Приятно съм изненадан от гостоприемството и най-вече от поведението на феновете тук, в залата в Прищина. Наистина страхотна атмосфера! Лично аз като треньор, а и по-голямата част от нашия отбор, не бяхме участвали пред такава публика. Наистина страхотно преживяване!

- Какво да очакваме от реванша?
- Нормалното да се случи. Всички искаме това. Ние да продължим по пътя, който сме си предначертали...