Младият халф на ЦСКА 1948 Радослав Димитров даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ. Таланът на "червените" говори за сбъдната мечта да носи екипа на клуба, за тренировката с Димитър Бербатов, както и за опазването на бившия премиер Бойко Борисов.

- Ради, как се чувстваш? Възстановяваш ли се вече от контузията?
- Получих контузия на тренировка. Доктор Добрев ме видя и установи, че имам скъсан латерален менискус. Два дни по-късно бях опериран в болница "Света София" от доктор Добрев, а там бе и доктор Мазнейков. Премахнаха част от менискуса, изчистиха пликата и сега се възстановявам.

- Колко време ще се възстановяваш и кога се очаква да се завърнеш в игра?
- Вече трета седмица от операцията. Правя физиотерапия, а в края на седмицата вече трябва да започна да тичам. Две седмици ще се подготвям самостоятелно, а след това ще вляза в част от упражненията. Живот и здраве, ако всичко е наред ще съм на линия за втория мач от пролетния полусезон.

- Разкажи ни малко повече за себе си. От къде си, кога пристигна в ЦСКА, от малък ли си фен на "червените"?
- Родом от Сопот съм. Играл съм в Металик и когато бях на 13 години, тогавашния треньор на ЦСКА Галин Иванов ме хареса и ме взе в школата. Вече 5 години съм в клуба. Баща ми е от ЦСКА и от малък съм фен на клуба. За мен е сбъдната мечта да играя за този клуб.

- Като малък си гледал мачове на Валентин Илиев, а сега ти е треньор. Какво е усещането?
- Още преди да ни стане треньор беше покрай нас и идваше на мачовете ни. Винаги съм гледал на него като човек, който е постигнал това, което искам да постигна аз. Ние сме първия му отбор и смятам, че се представя отлично.

- Наскоро ви посети Димитър Бербатов и тренира с вас. Какво е усещането да сте рамо до рамо с него?
- Бербатов е другият човек, който е достигнал докрай моите мечти - ЦСКА, а след това и Манчестър Юнайтед. Когато се появи на тренировката не знаехме, че ще се включи с нас. Аз като го видях се почувствах странно. Да видиш човек, който е постигнал това, което ти мечтаеш, е нещо невероятно.

- Кой мач на ЦСКА, който си гледал, няма да забравиш?
- Абсолютно всички дербита с Левски. Не съм пропускал нито един мач не само срещу "сините", но и срещу останалите отбори,. Може би най-сериозно впечатление ми направи победната серия срещу Левски и няма да я забравя.

- Какво е чувството да пазиш Бойко Борисов?
- За мен е без значение дали ще пазя Бойко Борисов или някой друг играч. Това е футбол и даваш всичко от себе си.

- Успя ли да го опазиш?
- Бих казал, че нямах проблеми. Мачът срещу Витоша (Бистрица) свърши 2:2, дадоха му дузпа, която той би два пъти.

- Тази година скочи в ледените води на реката и хвана кръста на Йордановден. Колко човека пребори и как се справи с ледената вода?
- От много години исках да скоча за кръста и да уважа традициите, понеже почитам българското. Всяка година обаче почваме подготовка преди да стане Йордановден и винаги се прибирах от Сопот в София преди хвърлянето на кръста. Тази година обаче почнахме по-късно. В момента, в който разбрах, че ще започнем по-късно, веднага се сетих за това. Много бяха момчетата, които скачаха за кръста и беше страхотно точно аз да го хвана. Беше студено, под минус 10 градуса.

- ЦСКА 1948 ще играе ли в елита?
- Убеден съм в това! Ако продължаваме по същия начин ще постигнем много неща. Последните 3 седмици се тренира двуразово, напълно като в професионалните отбори. Целите и са високи.

- Очакваш ли все по-голям интерес от страна на публиката?
- Надявам се много все повече хора да започнат да ни подкрепят. Правим всичко професионално и на много високо ниво. Момчетата са отдадени, треньорите също. Дано нещата вървят само към по-добро.