Димитър Бербатов даде интервю, след като вкара пет гола при успеха със 7:1 над Блекбърн. Щастливият голмайстор е доволен, че е в историята на английския футбол до любимеца си Алън Шиърър.

-Поздравления Димитър, ти си играч на мача, виждаме те с шампанското и топката. Какво чувстваш в момента?
-Беше невероятна вечер. Още не мога да повярвам, че отбелязах пет гола. Случи се и смея да кажа, че представянето ми бе брилянтно днес. Направихме хубава победа, макар че никой от нас не очакваше подобен резултат. Сега всички се щастливи от представянето си и от головете, които отбелязахме. За себе си мога да кажа, че съм повече от щастлив.

-В кариерата ти досега вкарвал ли си пет гола?
-Да. Правил съм го, но беше много отдавна. Да го направя във Висшата лига, където само четирима играчи имат подобно постижение, да застана до Шиърър и Анди Коул е нещо велико.

-Имаш ли любим гол от петте?
-Не. Е, може би първият. Беше рано в мача и имаше значение за последвалото ни представяне. Даде ни увереност да играем. След него всичко ни тръгна добре.

-Взаимодействието ти с Уейн Рууни изглеждаше отлично. Той в добра форма ли е вече?
-Разбира се, с него се разбирам добре. Той е такъв тип играч, който знае как играя, аз знам същото за него и ни лесно един с друг. Показахме го и днес. Това не се получава просто така, работим много на тренировките. Опитваме да покажем наученото в мачовете.

-С какво бе различен днешния мач, досега не сте изглеждали така?
-Нека не забравяме, че изиграхме много мачове. Хората трябва да осъзнаят, че и ние сме като тях и понякога ни е трудно, трябва ни почивка. Днес тичахме много, подкрепяхме се и наистина се представихме добре. Сега ни предстои мач във вторник, виждате един след друг са, но треньорите знаят как да ни подготвят добре.

-Не бе вкарвал от мача с Ливърпул. Това притесняваше ли те?
-Да, малко се притеснявах, че не вкарвам. Повечето искат и очакват това от мен. Знаете, че лично аз смятам, че по-важното е как стоиш на терена и как се разбираш със съотборниците си. Днес головете бяха от мен и съм много щастлив.

-За първи път през сезона Юнайтед е на върха в класирането...
-Да. Искаме да останем там. Има още дълъг път, но с тези футболисти и с тази игра ще сме на върха.