Мощна сигнална ракета се възпламени в краката на собственика на Левски Спас Русев във ВИП ложата на стадион "Васил Левски" по време на дербито ЦСКА - Левски. Инцидентът се разрази за секунди. Полицията реагира светкавично и застана като стена пред силния човек в Левски.

Секунди по-късно полицаите вдигнаха Русев и го изведоха на сигурно място. По време на абсурдната ситуация в непосредствена близост до г-н Русев бяха синът му Евгени, Иво Тонев и неговия син, както и високопоставени представители на Висшия съдебен съвет.

БЛИЦ се свърза с г-н Русев за повече подробности около неприятния случай. Ето какво каза той пред Ивайло Крачунов.

- Г-н Русев, как ще коментирате инцидента с горящата факла, която бе хвърлена срещу Вас?

- Аз не съм възмутен, а направо шокиран от това, което видях. Това, което се случи няма нищо общо с онази радост, която хората по света изпитват, когато ходят на стадиона, за да гледат футболни срещи.

Ситуацията, която преживях няма нищо общо с футбола и с живота.

- Как си обяснявате агресията по трибуните?

- Видях едни озлобени и буквално освирепели хора. Чух едни ужасни думи. Видях всичко друго, но не и радост в лицата и очите на хората от играта и от футбола.

- След мача множество футболни деятели заявиха, че не признават мача за дерби. Какво е личното Ви мнение?

- Не, това не беше дерби. Това беше първият ни мач с този отбор. За дерби можем да говорим след години.

- От думите Ви разбирам, че не признавате отбора на ЦСКА за автентичния червен тим?

- Не мога да кажа, че това е истинският ЦСКА, защото, ако го кажа това ще означава да обидя всички онези, които са създавали историята на ЦСКА.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ