Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев говори пред CSKA.BG след вчерашната победа с 2:0 над Черно море. Ексцентричният бургазлия е на мнение, че "червените" вървят в правилната посока и плодовете на труда на треньора и състезателите ще се видят в следващите мачове.

- Г-н Сакалиев, каква е вашата оценка за старта на ЦСКА през пролетта?
- За съжаление не успях да гледам мача с Черно море на живо, защото бях в движение, но го следях онлайн. След подробния репортаж, който гледах, съм на мнение, че ЦСКА върви в правилната посока и футболистите тепърва ще разкриват своя потенциал. Както каза и старши треньорът Стамен Белчев след мача - предстои още много работа. За ЦСКА обаче идват добри дни. Вижда се напредък.

- Как виждате отбора след подготовката?
- Гледах само две от контролите, но от тях трудно могат да се извадят крайни изводи. Като футболист знам какво е състоянието по време на контролните срещи. Невинаги всеки успява да се изяви в най-добрата светлина. Контролите са за развитието на бъдещето. Според мен всички се вложиха максимално и тепърва ще се видят резултатите.

- След две седмици предстои вечното дерби. Вашата прогноза?
- Аз този мач винаги съм го виждал като победа на ЦСКА. От това, което гледах от Левски в мача им с Пирин, не трябва да се заблуждаваме. Видно е, че не са в цветущо състояние, но в такива двубой силите винаги са изравнени. И ние сме били фаворити и сме падали, както се е случвало и обратното. Дерби е. Трудно е да се даде категорична прогноза. Все пак очаквам ЦСКА да победи. Изключително важно е да се избере правилната схема за този мач.

- Вашите очаквания за сезона?
- Отборът трябва да продължава така. Мисля, че могат да станат втори, а защо не и първи. Естествено за първото място ще е трудно, защото Лудогорец има сериозна преднина, а и добър отбор. Догодина обаче вече няма да им е никак лесно, защото ЦСКА показва израстване и ще вдигне още нивото.

- Какво е вашето мнение за новите попълнения?
- Руи Педро го бях гледал и преди да дойде в ЦСКА. Той има голяма пъргавина и е изключително опасен и повратлив. Наподобява ми на Велизар Димитров от едно време. За другите е рано да се говори.

- Кой е следващият мач на ЦСКА, който ще гледате на стадиона?
- Дербито, естествено.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига