Бившият защитник на ЦСКА и настоящ на кипърския Етникос - Пламен Крачунов, даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ. 28-годишният бранител говори за незабравимите мигове с червената фланелка и победния гол, който вкара в дербито с Левски през 2014 година. Крачунов даде и своята прогноза за днешното дерби, което е в 17:00 часа на "Васил Левски".

- Как си? Как върви футболната ти кариера?
- Добре съм. Тази година е добра за мен. Две години имах проблеми, но сега съм далеч по-добре. Дойдох в Кипър, за да направя една добра година и след това да отида в по-добър отбор.

- Имаш ли вече някакви оферти и идея къде ще продължиш?
- Не. Имаме още четири мача до края на първенството. Важно е да ги изиграем добре, след което ще мисля къде ще продължа. Предложиха ми нов договор да остана тук, но аз предпочитам да отида в някой по-добър отбор. Дойдох в Етникос, за да наваксам.

- Какъв е футболът в Кипър?
- Близък до този в България. Разликата е, че тук има шест силни отбора и четири от тях се борят за титлата до последно. Докато в България не е така. У нас Лудогорец е много над останалите в момента.

- Това означава ли, че следиш мачовете на ЦСКА и като цяло двубоите от Първа лига?
- Да. Гледам почти всички мачове от българското първенство. Виждам, че футболът има подобрение. Подобряват се най-вече и условията за игра - терените, базите. Това е много важно. Не само за първите отбори, но виждам, че и в школите правят подобрения. Според мен нещата се развиват в правилна посока. Бавно, но се прави нещо и то ще даде резултати.

- А в Шотландия какъв беше футбола? На Острова като цяло е доста по-различно...
- Аз бях там 4 месеца. Трябваха ми 3, за да вляза в нещата и да свикна с начина им на игра и с футбола им. Там играят с много борба и изритани напред топки. Много силов и различен е футболът им.

- Днес има мач Левски - ЦСКА. Каква е прогнозата ти?
- Не съм добър в прогнозите, но очаквам ЦСКА да победи. Няма как очаквам друго в двубой срещу Левски. Колкото до резултата - давам 2:0 за ЦСКА.

- Ти бе герой в едно дерби през 2014 година. Вкара гол в последните секунди и ЦСКА спечели с 1:0. Какво помниш от този мач?
- Всичко помня. никога няма да забравя този момент. Помня гола, помня радостта след него, празнуването с фенове и в съблекалнята. Незабравимо. Естествено след това го отпразнувахме подобаващо. тогава имахме традиция и след всеки такъв мач празнувахме.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ