Мнението на Павел Панов винаги се е ценяло изключително много от левскарската общност. Поради тази причина БЛИЦ СПОРТ се свърза със "синята" легенда във връзка с болезнената загуба на Левски с 0:3 от ЦСКА.

- Господин Панов, какъв е коментарът Ви за вчерашното дерби? Получи ли се изобщо такова и справедлив ли е разултатът?
- Щом играят Левски и ЦСКА, значи има дерби. Друг е въпросът дали се получи такова на терена. Мисля, че победата на ЦСКА е абсолютно заслужена. Видя се, че "червените" са по-можещият и по-търсещият победата отбор. Започнаха силно срещата и имаха шанса и късмета да вкарат бързи два гола, които им дадоха самочувствие.

- Мнозина изразиха мнение, че ранните попадения са основната причина за загубата на Левски. Съгласен ли сте с тези твърдения?
- Не мисля, че в Левски трябва да се оправдават с ранните попадения. Да, мачът става друг, но не е нещо кой знае какво да върнеш 2 гола. Все пак има цял мач. Ако бяха вкарали първото полувреме, нещата можеха да са различни. Както казах, напълно заслужена победа за ЦСКА. Отборът игра тактически правилно и си вкара положенията. Левски си изпусна шанса в началото на второто полувреме, когато Нар изпусна да вкара. Това положение обаче дойде чак през второто полувреме.

- Ръководни фактори в Левски намекнаха, че част от настоящите футболисти не заслужават да носят синята фланелка. Споделяте ли това мнение?
- То това не е от днес или вчера. В последните години се забелязва, че не всички привлечени футболисти в Левски заслужават да носят синята фланелка.

- Трябва ли да се прекъсне практиката с привличане на знайни и незнайни чужденци и да се започне с налагането на млади играчи от школата?
- Не бива да говорим за млади и стари футболисти, а за можещи и неможещи. Не всеки млад футболист става за първия отбор. Това е важно да се уточни, тъй като на първо място е не възрастта, а качеството на играча. В доста отбори вече се забелязва, че все по-често да налагат млади играчи. Съвсем нормално е, според мен, в даден отбор ядрото да е от собствени играчи. Първи в Славия се престрашиха да пускат млади футболисти и то го правят от години. Да, претърпяха някои катаклизми, но това е пътят.

- Търпението ли липсва в Левски, за да не се налагат юноши в последните години?
- Не мисля, тъй като се вижда, че в клуба имат търпение към младия Адениджи, който играе в почти всеки мач. Той досега с какво е допринесъл за доброто представяне на Левски? Не казвам, че е съвсем с нищо, но някой да ми каже какво е точно то. Ако се беше дал шанс на футболисти като Станислав Иванов, Краев, Найденов, Боримиров и др., може би, щяха да допринесат толкова, колкото и Адениджи. Трябва търпение към юношите и да се уцели момента, в който да бъдат използвани те. Друг е въпросът, че около тях трябва да има ядро от опитни футболисти, които си вършат работата. В Левски, поне засега, такова ядро не се е очертало.

- Какъв е проблемът в Левски в последните години?
- Липсва правилна стратегия. Първо трябва да се намерят точните футболисти и да се изгради отбор. След това да бъдат поставени цели, които да се гонят. Това липсва в Левски. Казват: "Играем мач за мач и каквото стане". Така не се печели титла. Мач за мач се играе, когато водиш с 10 точки. Поне така трябва да е в Левски. 
Светлин ТОНЕВ / БЛИЦ СПОРТ