Десният бек на Локомотив (Горна Оряховица) Милен Желев даде кратко интервю пред БЛИЦ СПОРТ. През седмицата се заговори за интерес към него от страна на Левски, а в същото време пред бранителя и отбора предстоят решителни плейофи за оставане в елита срещу Славия.

- Предстоят мачове със Славия, които са решаващи за оцеляването в елита. Какво очакваш от тези двубои и кой има предимство преди тях?
- Да, следващите два мача със Славия са изключително важни за нас и за тях. Не мисля, че някой има предмство. Който е по-концентриран и допуска по-малко грешки, ще спечели. По-искащият победата ще бъде краен победител.

- Загубихте от Нефтохимик и Сашо Димитров каза остри думи, но след това се реванширахте срещу Пирин. Какво ви каза и какво промени новия треньор?
- Александър Димитров промени много неща в Локомотив. Промени атмосферата в отбора и ни сплоти. Подобри към добро и играта ни в тактическо естество.

- Ти правиш добър сезон, стигна до националния отбор, а и се заговори за интерес към теб от страна на Левски. Има ли някакви разговори или всичко все още е в кръга на спекулациите?
- Дано е истина, че Левски ме иска. Засега обаче всичко е в кръга на спекулациите. Лично с мен никой не е говорил и не знам нищо по този въпрос.

- Мислил ли си вече какво ще правиш след края на края на сезона и има ли оферти към теб?
- Единствено и изцяло съм концентриран върху предстоящите мачове. Надявам се след края на сезона да сме останали в Първа лига, за да зарадваме всички хора, които се борят за клуба и оцеляването му в елита. Дано зарадваме и всички фенове, които подкрепят безрезервно отбора в добро и в лошо.

- Вече два пъти беше част от националния отбор. Каква е атмосферата в представителния ни тим и как те приеха "старите кучета"?
- Атмосферата е отлична. Всички са големи професионалисти, а мен ме приеха много добре.

- Въпреки тежката група, все още сме "в играта". Можем ли да преборим големите тимове за класиране на Световното?
- Да, групата е много тежка, но мисля, че можем да ги преборим. Отборът е с голям потенциал и тепърва ще го доказва.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ