Един от големите таланти в българския спорт Георги Димов завоюва поредно отличие. 19-годишният състезател по хвърляне на диск, който е част от СКЛА Добрич и е спонсориран от БЛИЦ, грабна златния медал на Националния шампионат за хвърляния в Балчик.

Ето какво сподели Димов пред нашата медия минути след страхотния успех:

- Георги, честито. Стана шампион на националното първенство по хвърляния в Балчик до 20 години. Как се чувстваш след поредното отличие?
- Благодаря, чувствам се отлично. Щастлив съм от успеха, който беше извоюван, въпреки огромната конкуренция. Участие в надпреварата взеха 27 състезатели от цяла България и съм горд, че грабнах златния медал. Искам да използвам момента да изкажа специални благодарности на треньора си Галин Костадинов, както и на Информационна агенция БЛИЦ и Явор Мирчев от "Софавто" за подкрепата, която ми оказват.

- Как протече състезанието? Имаше ли кризисен момент, в който да си помислиш, че може да не си на най-високото стъпало на почетната стълбичка?
- През цялото време бях уверен в себе си. Нямаше драматични моменти. Не казвам, че е било лесно, но не съм се съмнявал в собствените възможности. 

- Готви ли се по-специално за този турнир?
- Не, имам план за цялостна подготовка. Треньорът ми е изготвил програма, по която се готвя и е за целия сезон.

- Какво ти предстои оттук нататък?
- Очакват ме още доста турнири в България. Те са част от подготовката ми за Националния шампионат, който е през лятото. Към момента усилията ми са насочени за тези състезания.

- След толкова отличия най-вероятно имаш още по-амбициозни цели за 2017 година. Би ли сподели някоя от тях?
- Не искам да говоря за по-големите състезания. Все още е твърде рано и ми предстои много работа. Не крия, че се надявам да участвам на Балканския шампионат, но има време.