Българският футболист Радослав Димитров се размина по чудо с тежка контузия на мач в Румъния. Играчът на Университатя (Крайова) сериозно притесни всички, които станаха свидетели на падането му в срещата със Стяуа, загубена от домакините с 1:2. След въздушен двубой с противник Димитров се строполи лошо на главата си, а ето какво разказа за случилото се пред БЛИЦ:

- Ради, как си след ужасяващото падане снощи?
- Добре съм, слава на Бога!

- Какво си спомняш от случката?
- Помня всичко, не съм губил съзнание. За момент обаче ми причерня, няколко секунди... Явно заради уплахата от самото падане. Лекарят ни веднага дотича при мен, за да ми окаже помощ.

- Какви мисли минават сега през ума ти при положение, че може доста сериозно да се пострада след подобно падане?
- Господ вчера беше с мен! Жив съм благодарение на него! Задължително ще отида на църква и ще запаля свещички за здраве.

- Мина ли прегледи, лекарите какво ти казаха?
- Прегледаха ме днес. За щастие имам само разтегнати мускули на врата, а наистина можеше да е нещо много-много сериозно. Лекарите ми казаха, че не могат да повярват, че ми няма почти нищо след подобно падане. След мача като гледах видеото с кадрите на падането ми, наистина осъзнах, че Господ е бил с мен!

- Какво си пожелаваш?
- Най-вече здраве. Нека всички бъдем здрави.

- Доиграваш мача снощи, въпреки случката. Треньорът не искаше ли да те смени?
- Искаше, но аз му казах, че съм добре и настоявах да ме остави на терена. Нямах проблем да доиграя мача.

- Свикна ли в новия отбор Университатя (Крайова)?
- Да, чувствам се отлично тук. Сънародниците ми Христо Златински и Апостол Попов бързо ме вкараха в обстановката. До момента играх цял мач и в трите ни срещи за първенството. На трето място сме и продължаваме да преследваме лидера Виторул, който ни води с 8 точки.
ПЛАМЕН СЛАВОВ

HORRIFIC FALL OF BULGARIAN PLAYER by videosansebastian