Бранителят на Локомотив (Горна Оряховица) Милен Желев влезе в центъра на вниманието след края на двубоя с ЦСКА (0:0), след като се сдърпа с Божидар Чорбаджийски. Двамата едва бяха разтървани, а реферът им показа жълти картони. Защитникът даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ, в което говори не само за инцидента, но и за други теми около себе си.

- Милене, доволен ли си точката и показаното срещу ЦСКА?
- Да, доволен съм от спечелената точка. Все пак това е ЦСКА. Малко отбори от нашата черга могат да се похвалят с това. От показаното също няма как да не съм доволен, но можеше и по-добре, защото сме отбор с голям потенциал.

- Срещата обаче не завърши по най-добрия начин. Какво се случи между теб и Чорбаджийски след последния съдийски сигнал?
- Голяма глупост от негова и от моя страна. Видях, че Чорбаджийски отиде при мой съотборник да му търси сметка и постъпих глупаво като реагирах така. Съжалявам, за което.

- Беше ли репликиран по някакъв начин или реакцията ти бе плод на адреналин и емоция от мача?
- Не, не бях репликиран. Беше изцяло плод на адреналина, а и бях изнервен от факта, че не се представих на нивото, на което искам да бъда.

- Изиграхте първи мач на своя стадион в Първа лига. Какво бе усещането?
- Беше прекрасно. Сами видяхте препълнения стадион и атмосферата. Надявам се и занапред да е така, защото подкрепата от публиката е много важна.

- Заговори се за интерес към теб от страна на Левски. Има ли реална възможност да преминеш на "Герена" и някой говорил ли е с теб по тази тема?
- От медиите разбирам за този интерес от страна на Левски. Лично на мен никой нищо не ми е казал. Никой не е говорил с мен, само писанията в медиите са за момента.

- А би ли играл в Левски, ако получиш такава възможност?
- По принцип имам желание. Все пак това е Левски - един от грандовете на България.

- През тази година влезе в елита с Локо (ГО), получи и повиквателна за националния отбор, предизвика интерес от водещите тимове... Каква година изпращаш?
- Да, привлякох внимание с изявите си, но смятам и знам, че имам още доста работа по играта си във всяко отношение. Годината, която изпращам, няма как да не е добра. Най-важното е, че съм здрав, за останалото ще продължавам да се трудя и дай Боже да вървя само нагоре.

- А какво си пожелаваш за догодина и за какво мечтаеш? Може би за трансфер в чужбина?
- Пожелавам си да съм жив и здрав и да се изявявам още по-добре. Реал (Мадрид) ми е любимият отбор и мечтая един ден да заиграя на "Бернабеу". За трансфер, където и да е, е рано да се говори. Имаме още един мач с Берое и чак след това ще се мисли за евентуална смяна на клуба или оставане в Локомотив (Горна Оряховица).
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ