Кубрат Пулев бе награден в НСА по случай задаващия се празник на славянската писменост и култура на 24 май. "За мен това е уважение, благодарност за успехите, които постигам, за усилията, които полагам. Все пак това е много, много добра академия и въпреки че ме късат на някои изпити, аз не се нервирам. Продължавам да съм тук и да се мъча да завърша", След церемонията боксьорът отдели внимание и на журналистите.

-Кой е бил най-трудният ти изпит досега?
-Всичките не са лесни. Най-трудният не мога да кажа, всички са ми трудни. Най-лесният ми е - бокс! Сега съм последен курс. Някои изпити ми остават, но ще ги наваксам.

-Как върви възстановяването след последния мач? Всичко наред ли е?
- Повече от наред. Знаете, че се регенерирам бързо, така че за мен бяха необходими 2-3 дни. Вече съм напълно възстановен и остана само ръката, но предполагам, че не е проблем.

-Успя ли да направиш равносметка от този двубой?
-Това, което показах, беше някъде 60-70 процента от това, което мога. Наистина смятам, че мога доста повече.

-Какво ти каза Ули Вегнер на спокойствие, след като мина време от мача?
-Ние се чуваме доста често по телефона, говорим за бъдещето за по-нататък. Бъдещето се надявам да е хубаво, красиво светло.

-Ще видим ли Кубрат Пулев на български ринг в София?
-Да, разбира се. Аз още един път ще кажа, че е въпрос на време. Сега преговарят с моите мениджъри, за да видим къде точно ще бъде следващият мач. Нищо чудно да е и в България.

-До края на годината ли ще е?
-Да, трябва да направя поне още един мач до края на тази година. Ще видим вече къде, защото има най-различни възможности.