Голмайсторът на Славия Ивайло Димитров пострада нелепо в гостуването на Лудогорец, след което се озова на операционната маса. Заради скъсано сухожилие на левия крак Косъма ще бъде извън терени за няколко месеца. Надеждите на юношата на ЦСКА са да се възстанови по-бързо и през зимната пауза да може да води пълноценна подготовка със Славия. Преди два кръга Ивайло Димитров вкара два от головете при впечатляващия обрат на "белите" с 5:2 срещу Локомотив (Пловдив). Нападателят е учуден от подмятанията, че е имало нещо нередно в този мач. Ето какво каза Косъма пред БЛИЦ СПОРТ:

- Иво, как се стигна до контузията ти в мача с Лудогорец и как мина операцията?
- Контузих се по един доста нелеп начин, скъсах сухожилие. При опит да центрирам топка усетих силно прерязване в бедрото и директно паднах. Още тогава усетих, че се случи нещо сериозно и неприятно, защото изпитах доста силна болка. Операцията мина успешно. Сега предстои възстановяване, което ще бъде продължително. Надявам се всичко да мине както трябва и след Нова година да започна подготовка с отбора. Искам да благодаря на цялото ръководство на Славия и на съотборниците ми за подкрепата, която ми оказаха в този неприятен за мен момент. Благодаря и на екипа на болница "Люлин", който извърши операцията, както и на семейството и приятелите ми, които са винаги до мен.

- Изписаха ли те от болницата и как ще протече възстановяването ти?
- Да, вече съм си у дома. Сега ще съм бъда 45 дни с шина, която ще ме обездвижи. По този начин сухожилието ще зарасне по-бързо. След това предстои да мине резонанс, за да се види дали е зараснало както трябва. Чак след това ще започна рехабилитации.

- Вкара два гола за победата с 5:2 над Локомотив (Пловдив), но въпреки това в гостуването в Разград остана резерва. Как Валери Домовчийски успя да те измести от върха на атаката?
- Не търсете отговор от мен на този въпрос, това е треньорско решение.

- На подценяване ли отдаваш отпадането от Купата на България след загуба с 0:2 от третодивизионния Литекс?
- Не мога да кажа на какво се дължи. Нямах възможност да наблюдавам мача, но се чух с някои от момчета. Казаха, че сме имали ситуаци за гол, но не сме реализирали. Все още не сме такъв отбор, който може да подценява съперник. Надявам се да се забрави този мач и в неделя да излезем и да победим Черно море в Каварна. Желая успех на съотборниците ми.

- Каква е целта пред Славия този сезон?
- Цел не е поставена пред отбора. В последните години най-важното в Славия е да се обиграват млади футболисти от школата. Не започнахме по най-добрия начин, но постепенно се връщаме в правия път. За класиране не искам да говоря. Не знам докъде ще ни стигнат силите.

- Да те върна на мача с Локомотив (Пловдив). На полувремето губехте с 0:2, след което за 45 минути вкарахте цели 5 гола. Как успяхте?
- Доста луд мач се получи, изпълнен с голове и обрати. Второто полувреме просто излязохме на терена, казахме си, че няма какво да губим и с известна доза късмет успяхме да победим. Спечелихме, защото си вкарахме всички положения, които създадохме.

- Отново бяха изказани мнения, че мачът е съмнителен, пак се заговори за черно тото. Какво би казал по тази тема?
- В България винаги се говори за черно тото, когато стане обрат! Това са пълни глупости. А аз да попитам Барселона като загуби с 1:2 от Алавес преди няколко дни, това черно тото ли е?

- Споделя ли ви нещо съотборникът ви Борислав Балджийски, който преди няколко дни беше осъден на 4 години затвор?
- За жалост не можах да се видя с него, защото като се прибрахме от Разград директно отидох в болницата за резонанс и ме приеха за операция. Не съм много запознат със ситуацията около него.

- Отново ли Лудогорец ще бъде шампион?
- Да, така мисля. Лудогорец е с една класа над другите отбори по всички показатели. Превъзхождат конкурентите футболно, организационно и т.н.

- Какво промени Александър Тарханов в Славия?
- Треньорът ни има доста богата и интересна визитка. Видял е всичко във футбола. Интегрира доста млади момчета в първия отбор. Не се колебае да им гласува доверие.

- Като рожба на школата на ЦСКА и "армеец", кой клуб подкрепяш - този в Първа лига или ЦСКА 1948 в Четвърта лига?
- За мен ЦСКА е този с титлите. Този, който има историята и шампионските трофеи. Но всъщност не знам кой е той.

- Как ще запълниш свободното време, което ще имаш сега заради контузията?
- Ще обърна повече внимание на близките ми и пред телевизора. Ще наблюдавам какво се случва по родните терени и разбира се ще се подготвям и настройвам да се върна възможно най-скоро към тренировките и при отбора. Искам да помагам на Славия с каквото мога.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ