Бързоногото крило Бирсент Карагерен се оказа ненужен в Локомотив (Пловдив), след като Едуард Ераносян го отписа с лека ръка. 24-годишният халф сподели в интервю за БЛИЦ СПОРТ, че е шокиран от изненадващото решение на треньора си.

- Kaкво се случва с теб, приключи ли с Локомотив (Пловдив)?
- И аз не знам какво се случва. Ераносян ме шокира с решението си. Вчера ме извика и ми каза, че няма да разчита на мен.

- Какво го е накарало да вземе това решение?
- Обясни ми, че съм нямал шанс да се преборя с конкуренцията. Нямал съм нужните качества и не виждал как ще пробия до титулярния състав. А аз не смятам така. Винаги съм давал най-доброто от себе си за Локомотив. Не съм очаквал подобно развитие на нещата. Започнахме подготовка, всичко беше нормално, а на четвъртия ден ми сервира, че не ме иска.

- Потърсиха ли те вече от други клубове? Не е тайна, че си желан от Верея, Славия, Берое, Дунав и Пирин...
- Да, наистина има сериозен интерес. Четири-пет отбора се интересуват за мен. Няма да остана без работа, но недоумявам защо се случи така с Локомотив. За момента нямам представа за бъдещето ми, но се надявам час по-скоро да се изясни. Все още съм футболист на Локомотив, имам действащ договор до лятото.

- Собственикът на клуба Христо Крушарски обади ли ти се?
- Г-н Крушарски не ме е търсил. Знам, че в момента е в чужбина. Сигурно и той е изненадан от решението на Ераносян. Всички са изненадани, а аз - шокиран! Бях последният човек, който щеше да си тръгне от Локомотив. Много пъти можех да го сторя, но не го направих, защото този клуб ми е на сърцето. Израснах на "Лаута", като бях малък всеки ден пътувах с автобуса от Асеновград и обратно за тренировките. Локомотив (Пловдив) е моят живот. Отдавна разбрах, че и феновете много ме уважават. Днес цял ден ми звънят и ме питат какво се случва. Казват ми да не ходя в друг клуб, настояват да остана в Локомотив. Но как да стоя, след като Ераносян не ме иска. Надявам се по-скоро бъдещето ми да се изясни и да мисля изцяло за футбола.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига