Попълнете търсена ключова дума или фраза

Карагерен пред БЛИЦ: Левски игра под огромно напрежение, а ние се забавлявахме

https://blitz.bg/sport/intervyu/karageren-pred-blits-levski-igra-pod-ogromno-naprezhenie-a-nie-se-zabavlyavakhme_356862.html Blitz.bg/Sport

Един ден може да се върна на "Лаута", но сега мисля само за Дунав, коментира крилото

1 от 1

Бързоногото крило Бирсент Карагерен започна да ниже гол след гол с екипа на Дунав. 24-годишният атакуващ полузащитник през зимата беше отписан от треньора на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян и наставникът на русенци Веселин Великов веднага го взе под крилото си. За краткото време в Дунав Карагерен демонстрира отлична форма и след като постоянно бележеше попадения в контролите, сега продължава да го прави и в официалните мачове. Асеновградчанинът вчера отново успя да прониже Левски. Направи го при равенството 2:2. Футболистът на Дунав даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- За трети път вкара на Левски, това ли е най-удобният ти съперник?
- Не смятам, че са най-удобният, просто срещу Левски ми върви. Явно и късмет имам срещу тях. Вчера пак дадох най-доброто от себе си и се получи. Направих всичко възможно да вкарам, смятам, че стана красив гол. Гледах го няколко пъти на повторение.

- Кое от трите попадения срещу Левски е най-ценно за теб?
- За победа с 3:2 на "Герена", когато Илиан Илиев ме пусна като резерва и отбелязах за пълния обрат. Това е най-сладкият ми гол срещу Левски.

- Още колко голове трябва да вкараш на Левски, за да те привлекат на "Герена"?
- Интересен въпрос наистина... явно още трябва да им вкарам. Не крия, че като всеки футболист у нас искам един ден да играя в някой от грандове Левски, ЦСКА и Лудогорец.

- Готов ли си за тази крачка?
- Всичко зависи от мен. Трябва да играя силно и да си го заслужа. Стремя се във всяка тренировка и всеки мач да давам максимума от себе си. Сега обаче не мисля за грандовете, концентриран съм изцяло към представянето си в Дунав. На този етап това е най-важното за мен - да помагам на новия си отбор.

- Левски ли е много слаб или вие сте много силни?
- Видно е, че те играха вчера под огромно напрежение. В Левски победата е на всяка цена, във всеки мач, а при нас е различно. Играем без напрежение, забавляваме се. При нас няма напрежение, колективът ни е отличен. Преди мача си говорихме в съблекалнята, че само можем да спечелим от подобен двубой. Заслужавахме победата, но и на точката сме доволни.

- Отсъдената дузпа за Левски ли ви прекърши?
- Да, донякъде така се получи. Мнението ми е, че нямаше дузпа, но щом съдията е видял игра с ръка в наказателното ни поле... Аз обаче не съм човекът, който да коментира съдиите.

- Вече повече от месец си в Дунав, свикна ли в новия отбор?
- Свиквам, момчетата ме приеха доста топло. Разбирам се с всички. Колективът е страхотен. А и отборът като побеждава, нещата са много добре. Хубаво е също така, че повечето сме българи, почти няма чужденци. Разбирането е по-лесно.

- Ще успеете ли да се задържите в Топ 6?
- Това е основната ни цел. Ще е доста трудно, но смятам, че ще успеем. Ще направим всичко възможно да останем в шестицата. Дунав и феновете ни го заслужават.

- Преди дни блесна с два гола срещу Ботев и донесе победата с 2:0. Като бивш играч на Локомотив (Пловдив) в този мач имаше ли допълнителна тръпка у теб?
- Да, имаше я тръпката. Винаги мачовете срещу Ботев са по-емоционални за мен. Все пак бях доста време в Локомотив. Страхотно е да вкараш два гола на Ботев, и то в Коматево. Най-важното е, че Дунав спечели. Целта ми е да помагам на отбора и да бъдем в шестицата. Не е чак толкова важно кой вкарва головете. Доктор Симеон Симеонов, а и всички в клуба, коментираме, че трябва да направим всичко възможно да сме колкото се може по-нагоре в класирането.

- Защо избра точно Дунав?
- Лесно се разбрах с хората от Русе, които бяха едни от първите, които ме потърсиха. Дунав с Веско Великов доказа, че не е случаен отбор. Спечелиха ме с това, че има шанс за Топ 6. Знаем, че там са мачовете на истината - срещу грандовете Лудогорец, Левски и ЦСКА.

- Съжаляваш ли, че не остана в Локомотив (Пловдив)?
- Никога за нищо не съжалявам. Явно така е трябвало да стане. Локомотив ми липсва, не го крия. Колективът, публиката... но така е във футбола - днес си тук, утре на друго място. Нищо не се знае, може пък един ден да се върна на "Лаута".

- Обиден ли си на Едуард Ераносян?
- Не, дори не му се сърдя. Решил е, че не съм му нужен и това е. Доста добър специалист е. Пожелавам му да помогне на Локомотив за амбициите за Европа.

- Ти си един от любимците на Христо Бонев, чувал ли си го?
- Обадих му се веднага, когато го изписаха от болницата. Каза ми, че е много добре. Много се радвам за него. Покани ме да се видим, когато съм в Пловдив. Винаги съм се разбирал много добре с Христо Бонев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига

Още по темата

Коментирай

1 Коментар