Халфът Георги Костадинов е един от основните играчи на Левски откакто дойде в тима през лятото 2015 година. През този период той успя да заслужи и редовна повиквателна за националния отбор. От началото на пролетния дял обаче „сините“ имат само една победа и изостават на 15 точки от Лудогорец. 26-годишният халф се съгласи да даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ.

- Георги, от началото на годината Левски има само една победа от пет двубоя. На какво отдаваш тези резултати?
- Спадът в играта ни е видим. Надявам се, че с много работа в тренировъчния процес ще успеем да наваксаме изгубените точки и ще покажем играта, която се иска от Левски.

- Загубихте 10 точки от началото на пролетния дял и изоставате на 15 от Лудогорец. След победата над ЦСКА твоят съотборник Давид Яблонски сподели, че все още Левски има шанс за титлата. И ти ли си на това мнение?
- Ние ще се борим, докато имаме шансове. Каквото зависи от нас, ще го дадем. Най-важното е да гледаме мач за мач. Само така можем да постигнем успех в по-дългосрочен план.

- Имахте среща с Даниел Боримиров. След нея той заяви, че има липса на увереност сред вас. Какво си казахте и успяхте ли да излезете по-позитивни след срещата?
- Може би има малка неувереност поради по-слабите резултати. Когато побеждаваш, идва самочувствието. Като цяло обаче ние не сме се отдалечили от начина си на мислене и просто трябва да работим повече, за да се върнем към изконните ни принципи и да има успехи.

- Ти си бивш играч на Лудогорец. Има ли реваншизъм в теб, когато излизаш срещу този клуб?
- Не. Лудогорец е сериозен отбор, но ние правим най-силните си мачове именно срещу тях. За мен тези мачове с нищо не са по-специални.

- Допреди няколко години резултати като тези, които са сега, бяха приемани тежко на „Георги Аспарухов“, но въпреки това феновете продължават да показват подкрепата си. Свикна ли Левски с лошите резултати?
- Не! Феновете на Левски имат много трезва оценка за случващото се в клуба. Виждаме, че сме в една постоянна турболенция на всички нива и това няма как да не се отрази на първия отбор. Когато има стабилност, тя се отразява и на първия тим. Феновете разбират това.

- Усещате ли тяхната подкрепа?
- Да, определено. Видяхте в мача, в който бихме, че те бяха през цялото време зад нас. Дори когато играта не ни вървеше.

- Откакто си в Левски, се смениха четирима треньори. Отразява ли се това на теб и съотборниците ти?
- Да, няма как да не се отрази. Всеки един треньор носи своите виждания и идеи. Има различен мироглед върху играта и всеки един от нас трябва да се настрои максимално бързо към неговите разбирания за играта. Смятам, че най-важното е футболистите да останем концентрирани върху тренировъчния процес и това ще доведе до положителни резултати.

- Свикнахте ли с изискванията на Николай Митов?
- В процес на опознаване сме. Няма как за една седмица да разберем всичко, което се изисква от нас. Но смятам, че работата е доста интензивна и ползотворна до момента.

- Говори се много за теб, за интерес от Италия и за изтичащия ти договор. Какви са твоите планове за бъдещето?
- За момента са неясни. Що се отнася до писанията – те са абсолютно неверни. Предложенията не са били от там. А и зa всяко едно предложение клубът е бил уведомяван и от моя страна всичко е било коректно.

- Имаш ли вече желание да заиграеш в чужбина?
- Ако чужбина бе мой приоритет, досега щях да съм заминал. Показах ясно с поведението си и действията си, че целта ми е друга.

- Доста футболисти преди теб, които идваха от Берое в Левски, не успяваха да се наложат и да се представят добре. Ти обаче успя да развалиш „проклятието“. Имаше ли съмнения в теб, че ще успееш?
- Абсолютно не! Винаги съм бил уверен в себе си и своите качества. Благодарен съм на хората, които ме взеха тогава - Георги Иванов и Стойчо Стоев. Непрекъснато вярваха в мен, подкрепяха ме и бяха убедени, че ще се справя.

- Ти вече си неизменна част от националния отбор на България. Имаме ли шансовете в световните квалификации?
- Шансове имаме. Но по-важното към момента е да се създаде някаква основа и някаква стабилност в този отбор, тъй като постоянно се лутаме от едната крайност в другата. Когато намерим нужния баланс в отбора, тогава ще дойдат и резултатите.

- Какво да очакваме от мача с Холандия?
- Надявам се да постигнем положителен резултат.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Забележка: Очаквайте по-късно втора част на интервюто с Георги Костадинов