Игралият за последно в Нефтохимик Георги Чакъров вече два месеца е без отбор. 27-годишният атакуващ полузащитник, който е юноша на Левски, се надява да заиграе в чужбина. Чакъров даде интервю за БЛИЦ СПОРТ.

- Къде те откриваме и ясно ли е в кой отбор ще играеш?
- Преди дни се прибрах от Гърция и в момента съм в родния ми край - Родопите. Подготвям се индивидуално в Смолян и изчаквам най-добрия развой на събитията за кариерата ми.

- През октомври беше освободен от Нефтохимик, защо не ти потръгна в бургаския клуб?
- Раздялата с Нефтохимик е по взаимно съгласие. Честно казано сбъднах една своя мечта от детството ми - да играя за най-именития бургаски отбор. Не съжалявам за избора да премина в Нефтохимик, въпреки че наистина не ми потръгна. А и не получавах достатъчно шанс от треньора Димчо Ненов и съответно формата ми спадна. С най-добри чувства се разделихме, така както се случи с хита в Първа лига през първия полусезон Дунав (Русе). Тези два отбора, както и любимият ми Левски, имат специално място в сърцето ми. Но на база успехите ми с Дунав ги подкрепям и се радвам много за успехите, защото Русе е футболен град и го заслужава.  

- Беше титуляр в състава на Дунав, извоювал класирането за Първа лига. Впечатлен ли си от играта на отбора в елита?
- Впечатлен съм наистина. Колективът и духът на русенци заслужава само адмирации. Желая им успех в битката за утвърждаването дори в шестицата.

- Има ли вариант да се върнеш в Русе?
- Засега не.

- Ще успее ли Нефтохимик да се спаси от изпадане?
- Монтана ще изпадне, а Нафтата може би ще играе бараж, но смятам, че ще се спаси и няма да изпадне. За краткото време, в което работих с Христо Янев, се убедих, че е много добър психолог и професионалист. Сигурен съм, че тепърва ще надгради и стабилизира отбора.

- Какво ти направи впечатление до момента в първенството?
- Нивото на футбола като че ли не се е покачило кой знае колко, като изключим Лудогорец. Те са на съвсем друго ниво. Любимият ми Левски се представя изключително стабилно, макар и да не играе толкова атрактивно. През пролетта очаквам Черно море, Локомотив (Пловдив) и Дунав да продължат във възходяща линия и да се утвърдят в битката за местата, даващи квоти за Европа.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ