Ботев (Пловдив) постигна голям успех, спечелвайки Купата на България. Триумфът на "канарчетата" дойде след сладка победа с 2:1 срещу Лудогорец на финала на Националния стадион "Васил Левски". Един от героите за Ботев - бързоногото ляво крило Крум Стоянов, даде интервю за БЛИЦ СПОРТ часове след успеха:

- Круме, честито! Как се чувстваш вече като носител на Купата на България?
- Благодаря, невероятно е. Еуфорията е много голяма. Постигнахме нещо уникално. Ботев не беше печелил Купата на България от 1981 година. Бяхме зажаднели за този успех. 

- Треньорът Николай Киров използва ли този факт, за да ви мотивира допълнително - че Купата убягва на Ботев цели 36 години?
- Да, говорихме и за това. Но за такъв мач - финал, няма нужда от допълнителна мотивация. Всеки футболист гори от желание да се покаже в удачния момент. Аз и съотборниците ми се раздадохме до краен предел и радостта ни е заслужена. Просто, още щом излезеш пред хилядите "жълто-черни" фенове, нищо друго не ти минава през главата освен раздаване до край.

- Радвахте се на солидна подкрепа, близо 8 хиляди бяха феновете на Ботев на "Васил Левски"...
- Благодарение на верните ни привърженици се чувствахме като у дома. Дори може да се каже, че бяхме домакини. 

- В началото стъписахте ли се? Можеше ли да прегорите заради еуфорията?
- Излязохме освободено. Казахме си преди финала, че няма какво да губим. Този финал дойде в точния момент и ние се възползвахме блестящо от шанса, който ни се откри. Купата е за феновете, които ни се отблагодариха подобаващо, а и продължават да го правят, тъй като празненствата продължават. Снощи ни организираха страхотно посрещане в Пловдив. Празнувахме до сутринта. Останах без глас от песни и викове. С такива невероятни фенове няма как да имаш глас.

- Разбрахме, че сте купонясвали в една от дискотеките...
- Да, Анелия ни пя. Имаше и много фенове, супер беше.  

- Сбъдна една от мечтите си, коя е следващата?
- Шампионска титла, пробив в Лига Европа и в националния отбор. За това мечтая, след като вече имам Купата на България. Надявам се да съм жив и здрав и да продължавам да се развивам във възходяща линия. Този триумф в Ботев е върхът в кариерата ми до момента. Надявам се тепърва да печеля трофеи. 

- Докъде има сили да стигне Ботев в Лига Европа?
- Нека първо проведем подготовката, да видим кой съперник ще ни се падне и чак тогава да говорим. Искаме да се представим на ниво и в евротурнирите.

- Играеш предимно на левия бек, а снощи беше по лявото крило. Къде си най-силен?
- Където каже треньорът. Важното е да съм вътре - на терена. Позицията няма значение, дори и вратар бих станал, ако се наложи. 

- Oсвен на феновете, на кого още посвещаваш успеха?
- На цялото ми семейството, на чичо ми Пламен Крумов, който винаги е бил плътно зад мен и ме е подкрепял, на приятелката ми, както и на всички други хора, които са били до мен в трудните моменти. Благодарение на тях съм това, което съм в момента. И пак ще кажа - на невероятните ни фенове. Вярната ни публика винаги и навсякъде ни подкрепя. 


 
- Мислиш ли за трансфер?
- Не, бъдещето ми е свързано с Ботев. Имам договор за още година, искам да го изпълня. На този етап не ме вълнува дали някой клуб ме иска.

- След гола на Клаудиу Кешерю стреснахте ли се, усетихте ли, че може да изпуснете победата?
- Не, в никакъв случай. Всички видяха, че нямаше страх в нас. Дори смятам, че надминахме очакванията, тъй като всички считаха Лудогорец за големия фаворит. Клубът с най-много пари, с най-класните чужденци, а видяхте какво направихме.

- Каква е формулата на успеха в Ботев?
- Колективът е големият ни коз. Ние сме като едно голямо семейство - треньори, футболисти и фенове. Със съотборниците ми сме приятели и извън терена, може да се каже, че сме почти неразделни. Много сме сплотени. Треньорският щаб начело с Николай Киров ни вярва, вдъхват ни кураж. 

- Възнаградиха ли ви с премия след спечелената Купа на България?
- За това не сме говорили още, има време. Еуфорията още не е отминала. А и в такъв мач парите са на заден план. Излизаш и си оставяш сърцето на терена. Страшно радостни и доволни сме, че изпълнихме мечтата си и след 36 години чакане Ботев отново спечели Купата. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ