Новият треньор на юношите на Левски до 17 години Георги Чиликов дебютира с 0:0 срещу Славия в Елитната група. След мача рожденикът днес сподели амбицията си да израсне до старши треньор в мъжкия футбол.

"Вече 4-5 години съм в треньорството. Бил съм само помощник в "А" група. Затова ми е малко чуждо в тази възрастова група. Тези момчета утрешния ден трябва да играят в мъжкия футбол. Те трябва да се каляват още в тези мачове, да се нагърбват да решават срещите, да показват по-голямо самочувствие пред гола и в играта като цяло", коментира Чиликов пред Левски ТВ.

"Убеден съм, че някои от тях, почти всички ще намерят място в мъжкия футбол, само да се трудят. Работя в Левски, работата е приятна, защото работя със сериозни хора и сериозни момчета. Исках със стъпването ми на „Герена” сам да поработя, досега бях помощник на Димитър Димитров. Научих доста неща и имам още доста да уча. Искам тук да се утвърдя и да стигна до мъжкия футбол като главен треньор. Това ми е личната амбиция”, призна Чиликов, който е оптимист за мъжкия отбор - "Винаги съм бил на „Герена” като зрител, като фен. Отборът не ми е излизал от полезрението. Всеки един мач гледам и на живо, и по телевизията. Не съм излизал от Левски. Обнадежден съм за тази година за мъжкия отбор. Надявам се с тези победи да тръгнат и да стъпят на върха”, добави Чиликов, който днес навършва 38 години.