Нападателят на Партизан Валери Божинов даде обширно интервю за "Informer", в което разкри подробности за професионалната си кариера и личния си живот. 30-годишният футболист заяви, че въпреки непрестанни критики към него, той се чувства много щастлив в Сърбия и изтъкна, че се радва на много по-добро отношение от медии и фенове в западната ни съседка, отколкото в България.

"Благодарен съм на сърбите за уважението към мен. Тук ме гледат като футболист на Партизан, а в България за мен се пишат само лоши неща. Но такива са българите, такъв е манталитетът им. Бих го променил, но не мога. Сънародниците ми ми завиждат", заяви Божинов.

Той повдигна и завесата на личния си живот, като сподели, че е в много добри отношения с бившите си половинки - певицата Алисия и моделът Николета Лозанова. 

"Не се имам за прелъстител. Разбирам се чудесно с бившите ми съпруги. И на двете им казах, че трябва да поддържаме добри отношения заради децата. Всичко останало е в миналото и гледам напред. Синът ми Валерко тренира футбол и се надявам да ме надмине. И той е нападател. Само на 8 години е, но гледа Шампионската лига, Лига Европа, английското и испанското първенство. Не съм от типа амбициозни бащи, които притискат децата си. Той са иска да се занимава с футбол. Аз мога само да го напътствам и да му помагам", обяснява Божинов.

"Всичко, което правя, е заради децата ми. Редовно им пращам пари. Когато те са добре, и аз съм добре. Тежко ми е, че сме разделени, но докато мога, ще играя футбол и всичко, което спечеля, ще е за тях", продължава Валери.

"Майка ми е бивша баскетболистка. Може би съм наследил спортния ген от нея. Не съм я гледал, но щом е била част от националния отбор, значи е била добра", разказва нападателят на "гробарите".

Божинов си припомни и времето в Ювентус, когато делеше една съблекалня с Джанлуиджи Буфон, Алесандро Дел Пиеро, Давид Трезеге, Павел Недвед и останалите звезди на "Старата госпожа".

"Най-близък бях с Недвед. Говорим за невероятни професионалисти. Това са хора, които постоянно искат да побеждават. Никъде другаде в кариерата си не съм виждал подобен манталитет", сподели Божинов.