Нападателят на полския Стал Миелец - Алекс Колев, се представя отлично в новия си клуб и има 5 гола и 4 асистенции. Медиите в страната дори започнаха да го свързват с отборите от елита. Юношата на Левски даде интервю пред БЛИЦ, в което говори за престоя си в Полша и какво се случи в Берое, за да не се наложи.

- Алекс, откакто си в Полша започна да бележиш гол след гол. Имаш 5 попадения и 4 асистенции от началото на 2017 година. На какво се дължи възходът ти?
- Треньорът ми гласува пълно доверие, разчита на мен всеки мач по 90 минути. Това ми дава самочувствие и спокойствие, раздавам се максимално. Работя здраво и гоня това, за което съм тук.

- Което е...?
- Да се развивам все повече като футболист

- Преди да пристигнете в Стал с Васил Панайотов, отборът бе пред изпадане, а сега е в средата, а дори в един момент бе само на 8 точки от върха.. Толкова ли се промени играта с вашето идване?
- Наистина откакто сме тук отборът тръгна нагоре и се движи много добре. Това може само да ни радва, защото показва, че допринасяме много за тима. В един момент бяхме дори на 6 точки от местата, които дават право на промоция. Но една домакинска загуба ни вкара в серия от четири срещи без успех и сложи край на шансовете ни за елита. Но най-важното бе да спасим отбора от изпадане. И го постигнахме. А ако се гледа класирането след зимната пауза - заемаме трето място.

- Помага ли това, че сте двама българи, а не си сам в отбора?
- Много помага. Постоянно сме заедно с Панайотов. Помагаме си за всичко. По-лесно е когато можеш да се разбираш с някого. Помагаме си и се разбираме много добре на терена. Васко се справя много добре, помага много в защита, допринася много за атаките.

- Медиите в Полша ти обръщат сериозно внимание, заговори се за интерес от елитен отбор. Има ли нещо реално или са само слухове засега?
- Не искам да коментирам. Имам си агент, който движи нещата. Не мсиля за друго, освен за футбол. Имаме още два мача. Искам да се представя и в тях на ниво и след края на сезона може да говорим.

- Преди време беше част от националния, сега обаче не получаваш повиквателни.. Надяваш ли се с добрите си игри да те повикат отново? Имал ли си разговори с Хубчев и знаеш ли дали са те гледали?
- Беше голяма чест да съм част от националния. Това е мечтата на всеки един български футболист. Надявам се пак да попадна в тима. Не съм разговарял с г-н Хубчев и не знам дали са гледали изявите ми в Полша. За мен е важно да се представя на ниво и се радвам, че го правя, защото в България имах лоши моменти и лоши спомени.

- Заговори за лоши спомени и моменти. Когато напусна Берое, написа, че един ден ще кажеш какво се е случило... Дойде ли му времето да кажеш?
- Нека оставя всичко в миналото. Това е вече зад гърба ми и се радвам, че е така. Просто бях излъган и мачкан от един човек. Лошото е, че в България се уверих, че доверие на никого не можеш да имаш. Но се радвам, че сега играя навън, имам възможност за развитие и хората ме оценяват. Не искам да се връщам назад.

- Предполагам, че няма да кажеш кой е този човек...
- Няма да го кажа. Но хората, които се интересуват от български футбол, знаят кой е.

- Да разбираме ли, че нямаш намерение да се връщаш в България? Или поне, че предпочиташ чужбина?
- Никога не знаеш какво може да стане, но навън се чувствам добре и мисля да бъде така и занапред.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ