Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели общо три медала от Гран при на Москва - златен на пет обръчасребърен в многобоя и сребърен на три топки и две въжета.

Нашите нови грации са в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теди Александрова. В София останаха трите резерви Камелия Стоилова, Стефани Кирякова и Мадлен Сергеева, които също са на разположение на треньора Весела Димитрова.

На специалистката помага златното момиче Михаела Маевска, а хореографи са Маргарита Будинова и Гоча Будагашвили. Ансамбълът показа новите съчетания - на пет обръча (музика "Пролетен вятър" на Балаш Хаваси) и три топки и две въжета (по музика от саундтрака към филма "Шерлок Холмс").

"Доволна съм от представянето на ансамбъла, момичетата успяха да покажат на специалистите композициите по най-добрия начин, с оглед ранната фаза на подготовката ни. Щастливи сме от факта, че специалистите и зрителите харесаха и двете съчетания. С всяко следващо изпълнение децата добиваха сигурност и увереност. Това, което се изискваше от тях, беше направено.

Предстои ни доста работа, видяхме върху какво трябва да наблегнем. Успяхме да видим и прекия си конкурент Русия. Изводите, които си направихме, са, че новият отбор има потенциал и възможности да върви по пътя на предшественичките си и да се бори за медали и купи от всяко състезание", каза треньорът на ансамбъла Весела Димитрова пред официалната страница на федерацията във Фейсбук.