Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели сребърен медал в Гран при на Москва. Това е първото отличие за новия ни тим, който дебютира на състезание. Нашият отбор в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теди Александрова завърши с общ сбор от 32,150 точки. В петък момичетата на треньора Весела Димитрова бяха оценени с 15,700 точки за съчетанието с пет обръча.

Днес играха много вълнуващо и бяха оценени с 16,450 точки за позицията си на три топки и две въжета по музика от саундтрака на филма "Шерлок Холмс". Петте грации допуснаха леки грешки, като една от тях бе изпусната топка при изключително рисково изпълнение. Цялото съчетание е наситено с рискови елементи и ако малките грешки бъдат изчистени, оценките със сигурност ще надвишават и 18,000.

В София останаха трите резерви - Камелия Стоилова, Стефани Кирякова и Мадлен Сергеева. Целият екип от осем момичета е изключително равностоен и сплотен и със сигурност трябва време, за да разгърне целия си потенциал. 

На първо място се класира Русия, които разчитат на три момичета от стария ансамбъл. Напълно логично домакините с доста опит и рутина спечелиха състезанието. В петък те получиха оценка 17,500 за съчетанието с пет обръча, а днес бяха оценени с 18,565 за три топки и две въжета - 36 065 точки.

Трети се нареди ансамбълът на Египет. Финалите на отделните уреди са в неделя.

ВИДЕО ОТ ДНЕШНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТРИ ТОПКИ И ДВЕ ВЪЖЕТА