Директорът на "Пирогов" професор Милан Миланов коментира лечението на Цветелина Стоянова, както и моментното й състояние. Днес Цвети има рожден ден, а Миланов бе гост в Нова телевизия.

"Три месеца я пазих от вас, от нездравия интерес към това момиче. Знаех, че никой няма да задава въпроси за състоянието й, а защо? Инфорацията беше запазена от медицинска гледна точка. От време на време роднините й пускаха някакви слухове. Това е грандиозен успех. Ние не се хвалим. Шоуто в България продължава и в медицината. Вадим такива кисти, че един ден имам чувството, че ще извадим човек от киста, такива огромни размери стигат вече", започна професор Миланов.

"Според стандартите на американската и световна асоциация по травма падане от повече от 15 метра е несъвместима трамва с живота. Тук имаме падане от повече от 25 метра. Има щастието, че е паднала на дърво, добър късмет. Казвам ви, в 80% от европейските болници това дете щеше да загине. Тя премина през 9-те кръга на ада като състояние", допълни шефът на "Пирогов".

"В момента са възстановени всичките й функции над 85-90%. При нея трябва само достатъчно добра рехабилитация. Трябва да отчетем загрижеността на цялата федерация по гимнастика начело с Илиана Раева към нея, имахме непрекъснат контакт. 1-2 пъти момичетата влязоха да я видят.

Разбира се, министър Кралев също следеше ситуацията. Знаете ли, че нейните консумативи струват 20 хиляди лева?! Ако не беше министър Кралев, кой щеше да ги плати тези пари?! Или нейните роднини и тя самата. Аз обаче ги видях - те са обикновени хора, нищо лошо не казвам с това. Или трябва да ги плати "Пирогов". Това е нашето здравеопазване. Ами, ако е обикновен човек, какво се случва с него?! Или "Пирогов" ще ги плати, или няма да ги сложим", завърши Миланов.

Агенция БЛИЦ благодари на лекарите на "Пирогов" за положените грижи, а на Цветелина Стоянова пожелаваме само здраве и щастие в живота.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА

Коментарът за Цвети Стоянова е след 12:00 минута на видеото