Ина Ананиева обяви временното си оттегляне от художествената гимнастика. Русокосата специалистка се превърна в най-успешната треньорка в новата история на този спорт у нас. Начело на ансамбъла тя донесе абсолютна световна титла в Измир през 2014 година и олимпийски медал от Рио миналото лято. Именно за Олимпиадата в Бразилия е следващата история...

Българката Надежда Георгиева е била доброволец на Игрите в Рио. Ето как тя разказа за срещата си с Ина Ананиева. Надежда използва официалната страница на федерацията по гимнастика, за да предаде пожеланията си към треньорката.

„През 2016 година бях доброволец на Олимпиадата и работих в Олимпийското село. Именно там срещнах великолепната Ина Ананиева. Тъй като нямам директна връзка с нея, чрез вас искам да изпратя най-мили поздрави и да й пожелая само да бъде здрава. Аз никога няма да забравя тази среща и този разговор. Когато ме чу да говоря на български, много се зарадва и ме прие като собствено дете. Или поне аз така го усетих. За което й благодаря от сърце.

Срещата ни беше точно преди последното състезание на момичетата и аз й казах, че каквото и да стане, за мен, а и за цяла България, те вече са златни! Казах й, че знам, че със сигурност ще вземат медал, без значение от цвета. Искрено се надявам да ме помни и да можете да й предадете пожеланията ми за здрава и успешна 2017 година!

Надежда с Юсеин Болт

И с Асафа Пауъл