Огромен интерес съпътства официалното представяне на книгата „Златните 8“, посветена на ансамбъла по художествена гимнастика, който до скоро ни радваше през последните няколко години. Зала "Силует" в хотел "Маринела" беше препълнена с фенове, които дълго след края получаваха автографи и се снимаха с гимнастичките. Биографичният роман за любимките на България е написан от заместник-главния редактор на БЛИЦ СПОРТ Стефан Ралчев.

Церемонията протече при огромно вълнение от страна на автора, но най-вече и от гимнастичките, треньорът Ина Ананиева и президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Всички емоционално обясниха, че в книгата са написани всички истини за ансамбъла и за всяка една от грациите поотделно.

Колегата Стефан Ралчев благодари на всички застанали зад осъществяването на прекрасната му идея, най-вече на издателство „Сиела“, което подкрепи един начинаещ автор.

„Идеята за книгата ми хрумна след страхотната радост, която момичетата ни доставиха в Рио. Споделих я на Илиана Раева и тя с огромно въодушевление прие предложението ми и обеща да ми съдейства. Всъщност тя изключително много ми помогна“, разкри Ралчев.

„Използвам случая да се извиня на съпругата на Стефан – Вени, тъй като с него провеждахме разговори, понякога и след полунощ, без дори да се осъзнавам, че това е особено подходящо време. Стефан искаше да се срещаме, за да му разказвам за ансамбъла, но аз нямах време за срещи, за това предпочитах да му пиша. Вероятно съм писала с голямо вълнение и правописни грешки, тъй като много бързо ми течеше мисълта. След това често плачех, тъй като си спомнях за всеки един момент от кариерата на тези прекрасни момичета и страхотната им треньорка – моята златна Ина“, сподели Илиана Раева.

Самата Ина Ананиева присъства на представянето на книгата, въпреки че е в напреднала бременност. Капитанът на златния ансамбъл Михаела Маевска също беше в препълнената зала. Веднага след събитието тя се насочи към автогарата за полет към Баку, където настоящият ансамбъл ще участва на състезание от Световната купа.

„Благодарни сме на Стефан. Бъдете сигурни, че в книгата ще научите неща, които до сега знаеха само нашите семейства и най-близки. Разкрихме се изцяло. Книгата много ще ви хареса“, призна едно от златните момичета – Христиана Тодорова.

Освен представянето на прекрасната му творба „Златните 8“ за автора Стефан Ралчев, празникът и вълнението бяха двойни, тъй като чаровната му съпруга Венета имаше рожден ден.

Екипът на агенция БЛИЦ желае на нашия колега Стефан Ралчев това да е само първата от многото му успешни книги!


Снимки ГЕОРГИ КОЛЕВ/БЛИЦ: