Главният треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика индивидуално Ефросина Ангелова е получила предложение да поеме тима на Мексико.

"Не съм си променила решението да напусна националния отбор на България, но до 20 декември съм все още на работа към нашата федерация и ще съм тук. След това се връщам във Флорида, където живея от 26 години. Ще продължа обаче да помагам на българската гимнастика, ако, разбира се, потърсят услугите ми", заяви специалистката, която помогна на Невяна Владинова да стане 7-а на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, а в миналото изведе ансамбъла на България до абсолютната световна титла в Сараево през 1989 година.

"Получих оферта от Мексико, но отказах да се ангажирам като постоянен треньор за дълъг период. Ще ходя от време на време да им помагам - да поставям хореографии, да ги наблюдавам и да давам съветите си за това как да се развиват. Работя от дълги години за един частен клуб в Мексико и имам много добри връзки в тази страна", допълни Ефросина пред "Меридиан Мач".

Това няма да е единственият ангажимент на Ангелова след завръщането й в Америка. Тя ще дава частни уроци на американски гимнастички.

"В САЩ много богати родители искат с техните деца да се работи индивидуално. Плащат се добри пари на треньорите, които са наети да се занимават с грациите. Цените са в зависимост кой специалист каква визитка има. Моята, смея да твърдя, е доста сериозна", завърши Ангелова.