Ансамбълът на България спечели един златен и два сребърни медала на Световната купа в Ташкент. Златото бе в съчетанието на 3 топки и 2 въжета, едното сребро в многобоя, а другото в съчетанието с пет обръча.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теди Александрова за пореден път се представиха блестящо. Естествено, към отбора са и Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Мадлен Сергеева. Треньори на отбора са Весела Димитрова с помощник Михаела Маевска.

"Тръгваме си с много добри чувства и хубави спомени от Ташкент. Състезанието беше на много високо ниво. Мисля, че се представихме достойно и отново зарадвахме България. Имаме още много какво да работим, за да изчистим напълно съчетанията си”, каза Симона Дянкова пред официалната страница на федерацията във Фейсбук.

Наложи се да направим бързи промени в дните на Световната купа тук, в Ташкент, свързани с новия правилник, на които ще наблегнем, за да сме още по-уверени. Благодаря от сърце на всички българи, които дойдоха в залата, за да ни подкрепят и да се радват заедно с нас. Следващото ни състезание е в Баку, след това с вълнение очакваме Световната купа в София и първата ни среща с невероятната българска публика. Главната ни цел тази година е световното първенство в Италия. Чака ни много работа, но мисля, че сме достатъчно мотивирани и вярваме, че можем да успеем!", допълни капитанът на отбора.