Илиана Раева коментира изминалите няколко дни в художествената гимнастика. Тя се върна на уникалния бенефис на 17 ноември, преизбирането й с пълно мнозинство (43 гласа от 43 възможни) за председател на федерацията и изненадващата атака, която получи от Нешка Робева. Илиана Раева говори първо пред БЛИЦ по-рано днес, а ето какво каза още по темата.

“Надявам се успехите на ансамбъла да бъдат голям стимул за следващото поколение гимнастички. Успяхме да възродим гимнастиката и да върнем любовта, вярата и силните емоции на хората”, започна Раева в БНТ.

Нешка Робева каза вероятно с ирония, че гимнастиката започва от Илиана Раева, на което тя отговори с широка усмивка: “Гимнастиката започва от далечната 1952 година. Изобщо не започва от мен.”

“Тази жена не може да си намери покой. Днес много се смяхме, от сърце се смяхме. Не може да понесе някои неща. Казах, че искаме да имаме централизирана подготовка на индивидуалните гимнастички. Тя каза – не, това няма да е така”, каза още Раева.

“Нешка постоянно търси медийни изяви. Няма как непрекъснато да обръщам внимание... Войните, ако има такива. Каква война? Нешка е казала, че не трябва да има централизирана подготовка, а ние – обратното”, допълни председателят на федерацията.

На въпрос как ще коментира изявлението на Робева, че се е провело не общо събрание, а овче събрание, Илиана Раева отговори отново с лъчезарен смях: “Не може да оприличиш всички делегати на общото събрание на овце. Това е много грозно. Всички във федерацията гледаме в една посока. Единодушието на хората е видно. Тя много добре знае, че нито може да ме спре, а и няма да спре пътя ни. По нейно време дали може да си представи как някой треньор ще си дръпне състезателката и ще си я готви в собствената зала и клуб?”

Водещата каза, че Нешка Робева е име и завинаги ще остане в историята: “Чудесно. Цялото ни уважение към нея. Човек трябва да остарява с достойнство. Много жалка работа. Тя си има собствена зала. Една от най-големите зали. Може ли някой да й забрани да работи? Днес имах разговор с треньорката на Левски – Бранимира Маркова, която твърдо каза, че ще следва политиката на националния отбор и няма да бъде опозоция на националния отбор.”

Илиана Раева добави още: “Всичко с времето си. Ами помагай. Някой, който не те иска, не означава, че ти е враг. Трябва да има много мъдрост. Трябва да има достойно поведение от гледна точка на възрастта й. Нека не бъде такава махленска история.”