Председателят на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева коментира изминалото европейско първенство в Будапеща. Днешният ден бе успешен за нашите състезателки. Катрин Тасева спечели сребърен медал на лента, а Невяна Владинова – бронзов. Така и двете се качиха една до друга на почетната стълбичка.

Неви обаче бе ощетена от съдиите на бухалки, на което реагира и Илиана Раева в личния си профил във „Фейсбук”.

„Браво на Катрин и Неви. Сребърен медал за Кати и бронзов за Неви в едно тежко състезание, в което преживяхме тежки мигове и много щастливи моменти. Ансамбъл девойки остана без медал, но остави спомен за един прекрасен отбор с класа и огромен потенциал!

Невяна Владинова тръгна нервно днес на финалите, но успя да овладее емоциите си и да изиграе фантастични бухалки, на които бе ГРОЗНО ПОСЕЧЕНА от съдиите! Необяснима оценка... Безотговорно, некомпетентно и грозно! ЩЕ ИМА ДА ВЗИМА! Неви успя да излезе бързо от шока при тази оценка и да изиграе любимата си "Булерия" с дребни неточности, които не й попречиха да вземе бронзов медал.

Отлични финали за Катрин Тасева и сребърен медал на лента. Катрин показва много голямо израстване и стабилна психика. Успехите й предстоят!