Ина Ананиева официално остава треньор и на новия ансамбъл по художествена гимнастика. Това тя обяви днес в НСА по време на връчване на награда за представянето им на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Помощник на Ананиева ще бъде Весела Тодорова, която започна подготовката на ансамбъла. От щаба на Ина отпада досегашният асистент Даниела Велчева.

Има вариант Михаела Маевска също да помага на тандема Ананиева - Весела Тодорова. БЛИЦ вече съобщи, че Михаела е на лагера с момичетата на Белмекен и иска да продължи да бъде близо до гимнастиката.

"Оставам треньор. Мисля, че мога да бъда полезна с опита, който натрупах през всичките години. Не трябва изискванията към новите момичета да са толкова високи, въпреки че знаете - през 2018 година имаме световно първенство. Пропускам лагера в Белмекен, но от 1 октомври започвам с момичетата в залата на "Раковски", коментира Ина Ананиева.

"Чух много хубави думи за себе си. Това, че накарахме мъжете да говорят за художествена гимнастика, значи, че сме се доближи ли до лятото на 94-та година. Помня каква еуфория бе завладяла всички в България. Може би любовта, която срещам по улиците, е най-голямата ми награда”, каза още Ананиева.

Капитан на новия ансамбъл ще бъде Любомира Казанова. Тя замести Цвети Стоянова и се представи блестящо.