Безспорно България в момента разполага с две равностойни състезателки от световна величина – Невяна Владинова и Катрин Тасева. Двете красиви българки го доказаха за пореден път, след като днес и двете се качиха на почетната стълбичка на Европейското първенство в Будапеща (Унгария).

Катя направи страхотен ден и спечели сребърен медал във финала на лента. Тя игра много уверено на песента „Джелем, Джелем” и заслужено завоюва първия си медал от Европейско първенство. До нея, на третото място застана Невяна Владинова.

Двете наши момичета участваха в галаспектакъла след края на европейското първенство. За пореден път с появата си на килима те плениха феновете.

Няколко дни преди финалите в Будапеща Неви отново каза в интервю за БЛИЦ, че наистина чувства Катрин като своя сестра. „Ние станахме много близки още преди да бъдем конкурентки. Изключително се радвам на нейните успехи и тя на моите. Не можем да ви опишем нашата връзка”, каза красивата плевенчанка.

Наистина, в световен мащаб, едва ли има подобно приятелство между две конкурентки. Невяна и Катрин обаче създадоха уникален тандем. На него може да се насладиш всеки ден на базата на "Раковски". А след тренировките двете... пак са заедно. Забавните моменти също не липсват...Както в залата, така и когато двете са заедно и се вихрят в социалните мрежи.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ