Нападателят на Хамбургер Боби Ууд разкри куриозни детайли от детството си и първите си дни в Германия. Всъщност 24-годишният американец искал да играе американски футбол, но неговата майка го записала на футбол, популярен като сокър в САЩ.

„Играех с обувки за 10 долара от магазина с намаление и с нормални чорапи, които бяха твърде къси. Бях новак, изглеждах смешно и нямах никаква представя какво правя. Когато бях на 9 години, майката на един мой приятел трябваше да ми обясни какво е световно първенство. Тогава за първи път гледах футбол по телевизията (б.р. Мондиал 2002 в Южна Корея и Япония). Не можех да си представя всички тези страни и всяка със свои собствен тим. За мен Зидан можеше да бъде и един тенисист. А Дейви Бекъм? Кой? Знам, че звучи лудо, но аз бях плажно момче, което бе хвърлено някакви във всичко това”, разказва роденият в Хонолулу на Хаваите 24-годишен футболист пред theplayerstribune.com.

На 14 години той постъпва в юношески интернат на втородивизионния немски тим Мюнхен 1860 и научава много нови неща. „Първите седмици замръзвах. Първо наистина се нуждаех от истинско зимно яки. Звучи тъпо, но тогава не знаех, че такива якета се произвеждат. Моят гардероб се състоеше от къси панталонки и фланелки с качулки”, допълва американецът.

Междувременно Ууд е научил всички звезди и легенди на футбола, има достатъчно топли дрехи и е нападател на Хамбургер. „Искам да дам всичко за този клуб. Трябва да се борим за оцеляване в лигата, за да не спира никога часовникът на стадиона (б.р. отмерващ времето от старта на Бундеслигата, откогато Хамбургер не е изпадал)”, завършва нападателят на „червените шорти”.