Испанският дефанзивен халф на Байерн Хави Мартинес призна, че организира собствен Октоберфест в родината си. 28-годишният футболист премина от Атлетик (Билбао) при баварците през 2012 година за 40 милиона евро и все още е най-скъпият трансфер в историята на германския гранд. Хави Мартинес спечели веднъж Шампионската лига и четири пъти титлата в Бундеслигата с екипа на Байерн, а с националния тим на Испания е световен шампион от 2010 година и европейски шампион от 2012 година.

„Опитвам се винаги да бъда позитивен и да мотивирам моите съотборници. Искам винаги да се грижа за това да задържаме нашия отборен дух. Това е типично баското в мен”, разказва Хави Мартинес за себе си пред Welt am Sonntag.

“Притежавам ресторант в моето родно място Айеги, наречен „Дърбан” на името на града от ЮАР, където по време на световното първенство през 2010 година играх за първи път за Испания. Ние организираме там всяка година наш собствен Октоберфест, откакто играя за Байерн”, признава испанският национал.

Като дете той бил добър баскетболист, но трябвало да реши. „Иначе щях да стана журналист. По-рано го мислех много сериозно дали да не следвам журналистика”, казва още халфът.

„Германците и баварците специално приличат на нас баските. Те са много приятелски настроени и държат едни на други. Ценя тези особености на характера”, споделя испанецът за Бавария.

„Казвам му, че трябва да стане тенисист или голфър. Това е може би по-лесно. Не, той може естествено да стане, какъвто той си поиска. Баскетбол ще ми хареса като фен, но той може и балет да танцува. Лука трябва да прави това, за което има желание”, разказва Хави Мартинес за сина си.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!