Босовете на Байерн са изненадани от поведението на капитана на тима Филип Лам да обяви края на кариерата си и отказа да поеме поста на спортен директор ден по-рано и без съгласуване с клуба за общо изявление. Въпреки това президентът на баварците Ули Хьонес заяви, че 33-годишния футболист може да работи за клуба някой ден.

„За Филип Лам вратата остава отворена при нас. Мога да си представя, че един ден той ще работи за Байерн. Изненадата с обявяването на решението е маргиналност. Нищо не се променя. Филип Лам заслужава нашия голям респект”, сподели Хьонес пред вестниците на медийната група FUNKE.

„Исках да се придържаме към правилата на общуване и на спокойствие да обсъдим как да излезем пред обществеността. В петък Филип Лам отказа на Карл-Хайнц Румениге. Не е добре обаче с такива неща да се излиза пред обществеността преди важните срещи. В събота имахме мач с Шалке, в понеделник заседание на Надзорния съвет, а във вторник следващата среща. Искахме да обсъдим това от сряда, но сме сгрешили”, допълни босът на баварците.

„ФК Байерн е изненадан от действията на Филип Лам и неговия мениджър. В края на миналата седмица той ни съобщи, че към този момент няма да е на разположение за позицията в спортното ръководство и иска да прекрати неговия изтичащ на 30 юни 2018 година договор. До вчера мислехме, че това решение ще има общо обявяване от Филип Лам и ФК Байерн”, се казва в официалното съобщение на клуба по повод решението на капитана.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА