Нападателят Пиер-Мишел Ласога се превърна от титуляр в абсолютна резерва на Хамбургер, който за поредна година се бори за своето оцеляване в германската Бундеслига. 25-годишният футболист бе привлечен от „червените шорти” през 2014 година, когато бяха платени 8,5 милиона евро на Херта. За своя петгодишен договор до лятото на 2019 година Ласога ще прибере 17 милиона евро заплата, но въпреки че всички останали нападатели на тима са контузени, той не получава шанс за изява.

Американецът Боби Ууд има мускулна бедрена травма, Михаел Грегорич поднови тренировки едва преди няколко дни, а Николай Мюлер бе извън строя в домакинството срещу Фрайбург (2:2) заради температура. Въпреки това Ласога не изигра нито една минута за Хамбургер, след като треньорът Маркус Гисдол постави Аарън Хънт на върха на атаката, а десният защитник Денис Дикмайер като крило. Хънт (15) вкара първия гол в мача за 1:0, а заменилият го Грегорич (57) се разписа за 2:1.

Когато треньорът Маркус Гисдол пристигна в Хамбург през септември, Ласога бе титуляр и игра като такъв в пет поредни мача при новия наставник. В това време обаче Хамбургер не постигна нито една победа, а Ласога не се разписа и оттогава чисто статистически е записал само 26 минути игра за „червените шорти”.

„Ууд е в извънредно добра форма, той се разви до един абсолютен топ играч. Грегорич е точно зад него. Другите играчи са пред Ласога, защото показват добри резултати”, обяснява треньорът Гисдол решението си да не залага на нападател, който получава милиони като заплата.

„Говорих преди десет дни с него. Той беше напоследък на пейката само за в краен случай. Имаше тежка мускулна травма и трябва да покаже стабилност в тренировките. Ласога дава усилия и се включва в групата с останалите. Той знае в каква ситуация е”, допълва 47-годишният наставник.

Най-вероятно Ласога ще смени клуба още това лято, след като Хамбургер разполага с изключителен талант като 17-годишния Ян-Фите Арп от своята школа. Със сигурност Ласога няма да започне да печели някъде другаде толкова много, както в Хамбургер, но и клубът не бива да мечтае за някаква сериозна трансферна сума.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!