Бившият президент на Байерн Ули Хьонес, който изтърпя присъда за укриване на данъци и ще се завърне на поста на 25 ноември като единствен кандидат на изборите за клубен бос, разкри какъв ръководен пост ще заеме капитанът Филип Лам в клуба.

„Особено последните две, три години наблюдавах как Филип работи за своето бъдеще и какви активности има на заден план. Има фактически паралели с моето начало като мениджър”, сподели Хьонес пред Sport Bild, който стана мениджър в клуба веднага след края на активната си кариера на 27-годишна възраст заради тежка контузия.

През лятото на 2018 година Лам ще сложи край на активната си състезателна кариера. 32-годишният бивш немски национал трябва да бъде следващият спортен директор на Байерн.

„Ако Филип иска да бъде не само представителен тук, а някой, който има да каже нещо, тогава той трябва да има възможността да се впише в цялостната мрежа. Един футболен клуб днес се състои от мрежа, в която човек трябва да бъде в състояние да дискутира на едно ниво с всички ръководни сили политиката на клуба и в същото време да се аргументира”, допълва Хьонес.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!