Вицешампионът Борусия (Дортмунд) не се възползва от издънката на лидера Байерн в домакинството му срещу Кьолн (1:1) и загуби с 0:2 при визитата си на Байер (Леверкузен) в дербито от шестия кръг на германската Бундеслига. Така вестфалци не съкратиха преднината на баварците, а вече изостават на 4 точки от тях и са трети на точка зад Херта.

„Аспирините” поведоха на „БайАрена” още в 10-ата минута, когато Адмир Мехмеди се възползва от центриране на Хакан Чалханоглу от корнер и се разписа за 1:0. Малко преди това вратарят на гостите Роман Бюрки бе спасил удар с глава на Хавиер Ернандес – Чичарити. До края на полувремето други голове не бяха реализирани, а пропуски направиха Обамеянг от гостите и Чичарито от домакините.

След почивката гостите опитаха всичко по силите си да стигнат поне до изравняване, но вместо това получиха нов гол. В 79-ата минута Чалханоглу регистрира втора асистенция в мача, извеждайки Хавиер Ернандес – Чичарито, а мексиканецът оформи крайния резултат.

С успеха си Леверкузен събра 10 точки и излезе на седма позиция във временното класиране преди неделните срещи. Борусия (Дортмунд) се смъкна на трето място с 12 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!