Байерн (Мюнхен) измъкна късно равенство 1:1 като  на Херта в среща от 21-ия кръг на Бундеслигата. В герой за германския шампион се превърна Робърт Левандовски, който донесе точката за своя тим с гол в 96-ата минута. Преди това домакините бяха повели с попадение на Ведад Ибишевич през първата част.

Столичани започнаха по-силно срещата и бяха по-дейният отбор през първата част. Баварците от своя страна не се напрягаха много и логично в 21-ата минута допуснаха гол. Ведад Ибишевич изведе домакините напред в резултата, засичайки центриране от фаул. В 38-ата минута отново той прати топката във вратата на Нойер, но попадението беше отменено заради засада.

През втората част ситуацията на терена не се промени. Херта беше тимът, който диктуваше играта и не позволяваше на съперника да стига до чисти положение. Първото такова за Байерн дойде в 89-ата минута, когато Давид Алаба стреля майсторски от пряк свободен удар, но стражът на домакините Ястрайн изби.

В даденото продължение на мача се стигна до истинска драма. В 95-ата минута Ариен Робен нацели гредата, а минута по-късно Левандовски изравни. Той се оказа най-съобразителен в противниковото наказателно поле след центриране от фаул и отблизо прати топката във вратата на Херта.

Херта събра 34 точки и заема шесто място, докато Байерн остана на върха с 50 пункта, водейки с осем на втория РБ Лайпциг, който играе утре.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА