Завърналият се на президентския пост в Байерн Ули Хьонес престоя почти две години зад решетките заради укриване на данъци. На 29 февруари миналата година 65-годишният актуален бос на баварците бе освободен от затвора след намаляване на присъдата. Едва сега обаче Хьонес разказа подробно за дните и нощите, прекарани в затвора.

„Опитах се да извлека най-доброто от това. Трябваше да опитам да не живея вътре през деня. Работех ясно за една цел – намаляване на наказанието наполовина”, споделя Ули Хьонес в интервю за немския вестник Die Welt.

Това обаче не е било никак лесно за него най-вече заради провокациите от другите затворници. „Трябваше да остана спокоен. Трябваше да премълчавам всяка лоша дума, която може би бих могъл са си позволя навън. Бяха правени опити с внесени вътре мобилни телефони да ми правят снимки, за да бъдат продавани след това за много пари. Беше тежко да разбера, че хора, с които преди това съм играл карти са пробвали да ме снимат под душа. Не беше лесно да остана спокоен в такива моменти”, разказва още босът на Байерн.

Такива снимки под душа никога са ставали обществено достояние. „Вестниците знаеха, колко скъпо ще им струва, ако се споразумееха за това”, допълва Хьонес.

За президента на Байерн да издържи тези времена било възможно, защото приятелите и семейството го подкрепяли и правели всичко той да може да се завърне бързо към ежедневието. В продължение на 14 месеца Хьонес напускаше затвора спокойно през деня, за да работи в Байерн и така да се подготви за времената след изтърпяване на присъдата си.

„Срещах се на всеки два-три месеца с членове на клуба и така се осведомявах какво се случва в основни линии. За разлика от много други, аз отдавам голямо значение на чувствителността на хората”, отговори Хьонес на въпроса как е успял да убеди членовете на клуба да го изберат отново за президент през ноември миналата година.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА