Халфът на Байерн Шаби Алонсо е решил да сложи край на активната си състезателна кариера след края на сезона, твърди списание Sport Bild.

Според изданието 35-годишният бивш испански национал е информирал ръководството на баварците за своето решение още преди празниците. Алонсо е обявил, че след 18 години в професионалния футбол не иска да продължава. За този период той спечели два пъти Шампионската лига с Реал (Мадрид), две европейски титли с Испания и стана световен шампион с „Ла Фурия” през 2010 година в ЮАР.

Босовете на Байерн са приели решението на испанеца, но са му оставили задна вратичка, ако той размисли до края на договора си през лятото. Халфът е считан за един от любимците на треньора Карло Анчелоти, с който работеха заедно и в Реал (Мадрид).

Шаби Алонсо започва кариерата си в Реал Сосиедад, а след това играе последователно за Ейбар под наем за един сезон, Ливърпул, Реал (Мадрид) и сега в Байерн. Той има 114 мача и 16 гола за испанския национален тим и е вторият футболист име от състава на баварците, който се очаква да се оттегли след края на сезона. Капитанът Филип Лам също смята да приключи със състезателната си кариера, като е спряган за бъдещ спортен директор на клуба.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА