Точно 5 минути и 56 секунди след края на редовното време Левандовски вкара изравнителния гол за Байерн при визитата на Херта (1:1) в Берлин миналата събота. Това е най-късният гол в германската Бундеслига от началото на воденето на такава статистика от 1992 година. Футболистите на „старата дама” и вратарят Ярщайн гледаха шокирани топката, а драматичният финал на срещата оставил без сън треньора на берлинчани Пал Дардай. Голът на Левандовски пък е пети за Байерн в добавеното време  на срещите от немския елит този сезон.

„Не съм спал и една минута. Играхме 98 минути, а не както бе показано 96 минути. Това не го приемам. Съжалявам, но това е бонус за Байерн”, сподели Пал Дардай, който гледал многократно записа от мача и добавеното време, дадено от съдията Патрик Итрих.

Случилите се неща след срещата с показания от треньора на Байерн Карло Анчелоти среден пръст на феновете на Херта, както и наплюването на съдията Патрик Итрих и обидите от страна на ръководители на домакините, ще бъдат разследвано от комисия на Германския футболен съюз (ГФС). Има голяма вероятност Анчелоти да отнесе наказание и глоба.

Глупости или факт е този бонус в помощ на Байерн?
Близо 65% от феновете, взели участие в анкетата на „Билд” (33 941 гласа), казват, че няма бонус за Байерн. Това означава, че близо една трета от запитаните дават предпочитанията си за баварците.

От Байерн не пожелаха да коментират този въпрос, тъй като не вярват, че са били облагодетелствани от съдията, но конкуренцията в Бундеслигата даде своето мнение.

Спортният директор на Байер (Леверкузен) Руди Фьолер: „Няма бонус за Байерн. Пет или шест минути не са обичайни за Германия, но в Англия и Италия са нещо нормално. Не бива да правиш фаул в последните секунди. Ако нямаше фаул (б.р. довел до изравняването на резултата до 1:1 след това), съдията щеше да свири край.”

Треньорът на Хамбургер Маркус Гисдол: „Това е качество, когато в последната минута така реализираш. Не всички остават толкова добри.”

Изпълнителният директор на Айнтрахт (Франкфурт): „В добавеното време се играе екстремно с времето. И когато след пет минути добавеното време има да се изпълнява фаул, трябва да се изпълни. Това ще го иска всеки клуб!”

Треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман: „Тук сме при прословутия късмет на Байерн. Това обаче не е късмет. Винаги късмет си е просто да го можеш.”

Футболистът на Дармщад: „Това, че при Байерн добавеното време е малко по-дълго, отколкото при останалите тимове, може би е малък бонус. Те обаче си се пребориха за това.”

Лотар Матеус: От време на време някои може би имат чувството, че един или друг съдия се прекланя при присъствието на Байерн. Но това е детска градина! Това няма нищо общо с бонус за Байерн, а с качествата, с волята.”

Отмар Хитцфелд: „Това се дължи на манталитета, развит през десетилетията. Байер повиши натиска, повечето съперници стават по-слаби и се опитват да бавят времето.”

Бившият бос на Вердер Вили Лемке: „Да свириш на Байерн е трудно. Там са Анчелоти, Румениге, Хьонес, все имена с голяма тежест в световния футбол. Байерн ще е шампион в следващите десет години дали с бонус или без”.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!