Борусия (Дортмунд) победи у дома новака и сензация този сезон РБ Лайпциг с 1:0 в среща от 19-ия кръг на германската Бундеслига. Така вестфалци помогнаха на лидера Байерн да увеличи аванса си на върха до 4 точки въпреки равенството 1:1 с Шалке 04 в Мюнхен по-рано през деня.

Лидерът в голмайсторската листа на немския елите Пиер-Емерик Обамеянг (35) вкара 16-ия си гол от началото на сезона след асистенция на Усман Дембеле и донесе трите точки на вестфалци.

След почивката гостите бяха по-активни и обсадиха вратата на „жълто-черните”, които разчитаха на опасни контраатаки да увеличат аванса си. На няколко пъти обаче Марко Ройс и Обамеянг не успяха да се разпишат след чудесни намеси и на унгарския вратар на гостите Петер Гулаши. В последните секунди от добавеното време РБ Лайпциг стигна до гол чрез Федерико Паласиос Мартинес, обаче бе с няколко сантиметра в засада и попадението правилно не бе зачетено.

С победата си Борусия (Дортмунд) събра 34 точки и изпревари на третото място Хофенхайм, който има същия актив, но е с по-лоша голова разлика. РБ Лайпциг остава втори с 42 точки, но вече изостава на 4 точки от лидера Байерн.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА