Без полския голмайстор Роберт Левандовски Байерн щеше да изостава в класирането на германската Бундеслига след сензацията този сезон РазенБалшпорт Лайпциг. Това сочи статистиката, според която ако се премахнат всички голове и асистенции на поляка този сезон, баварците щяха да имат 10 точки по-малко от сегашния си актив и 7 точки пасив спрямо „червените бикове”.

Във всеки един мач, в който Левандовски се е разписвал за баварците през настоящата кампания, отборът е печелил трите точки – 8 победи в Бундеслигата, 4 успеха в Шампионската лига и веднъж в турнира за купата на страната. Така се случи и при визитата на Фрайбург (2:1) миналия петък в първата официална среща и за двата тима тази година. Полякът вкара и двата гола срещу брайзгауците, като от началото на сезона е взел пряко участие в 17 от попаденията на баварците – 14 гола и 3 асистенции.

Последният случай, в който Левандовски не е вкарвал гол, а Байерн не е успял да спечели, беше полуфиналът за Купата на Германия през 2015 година срещу Борусия (Дортмунд). Тогава баварците загубиха след изпълнение на дузпи.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА