Байерн не си поплюва и без проблем се наложи с класическото 3:0 срещу сензацията този сезон в Германия РБ Лайпциг. През 75 хиляди зрители на "Алианц Арена" селекцията на Карло Анчелоти демонстрира класата си и не позволи изненада. Домакините дори не допуснаха да станем свидетели на дерби, каквито бяха първоначалните очаквания.

До някаква степен битката се предреши в 30-ата минута, когато Емил Форшберг беше изгонен с директен червен картон и остави гостите в намален състав. Но пък Байерн вече имаше солиден аванс, след като Тиаго Алкантара откри в 17-ата минута, а Чаби Алонсо удвои в 25-ата. Малко преди почивката спорът окончателно беше решен с гол от дузпа на Роберт Левандовски - в 45-ата минута.

На два пъти гредите се оказаха верни помощници на вратаря на Лайпциг Питър Гулачи. Първо след удар на Дъглас Коща, а след това и на Франк Рибери.

За водения от Ралф Хазенхютъл Лайпциг това е едва втора загуба от началото на шампионата в Германия. Тази вечер обаче класата на Байерн си каза думата и баварците не смятат да позволят на сензацията в Бундеслигата да ги свали от трона. Грандът събра 39 точки, Лайпциг остава с 36, а третият Херта е с 30.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА

 

Bayern Munchem 3 Vs 0 Leipzig от ملخصات - Mol5sat на Rutube.