Байерн разби гостуващия Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 в среща от 24-ия кръг на германската Бундеслига и дръпнаха с 10 точки на върха след издънка на основния си преследвач РБ Лайпциг и третия Борусия (Дортмунд). Полският голмайстор Роберт Левандовски (38, 55) след асисенции на Томас Мюлер и Ариен Робен, както и Дъглас Коста след пас на Давид Алаба вкараха головете за успеха на баварците. Така те продължиха серията си на 46 домакинства във всички турнири с поне едно отбелязано попадение. Рекордът им от 77 такива срещи е от периода 1979-82 година. Байерн продължава да е убедителен лидер с 59 точки, а „орлите” от Франкфурт са шести с 35 точки.

В същото време най-силният домакин този сезон Херта срази Борусия (Дортмунд) с 2:1 в Берлин. Саломон Калу (11) изведе „старата дама” напред в резултата след пас на Ведад Ибишевич, а малко след почивкат натискът на вестфалци даде резултат и голмайсторът им Пиер-Емерик Обамеянг (55) изравни след пас на Шинджи Кагава. Марвин Платенхардт (71) обаче изпълни перфектни пряк свободен удар и донесе трите точки на домакините. Пал Дардай трябваше да чака повече от три години, за да запише първата си победа над Дортмунд като треньор, но в крайна сметка постигна това. Така Херта събра 40 точки и остава на пета позиция. Борусия (Дортмунд) запазва третото си място с 43 точки.

Основният преследвач на Байерн и сензация този сезон в немския елита РазенБалшпорт Лайоциг отстъпи у дома на Волфсбург с 0:1. Марио Гомес (9) се разписа в самото начало след асистенция на Даниел Дидави и осигури трите точки на „вълците”, които не допуснаха изравняване до края на срещата. След успеха си Волфсбург е 14-и с 26 точки преди останалите срещи от кръга. РБ Лайпциг остава втори с 49 точки и на 10 зад Байерн.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА