Шампионът на Германия Байерн (Мюнхен) смаза Вердер с 6:0 в домакинството си в първия мач от първия кръг на Бундеслигата.

Тимът на Карло Анчелоти реши всичко още в началото, а до края на мача се забавляваше и демонстрира шампионски устрем за пореден път още на старта в германското първенство.

Още в 9-ата минута Чаби Алонсо откри резултата, след като овладя пред наказателното поле и с майсторски удар я заби под гредата . В 13-ата минута Левандовски удвои, след като беше намерен с дълъг извеждащ пас от Рибери, напредна и технично опъна мрежата.

Байерн успокои играта до края на полувремето, но с началото на втората част Мюлер центрира към Левандовски, който отблизо покачи на 3:0. След нов пас на Мюлер, Филип Лаам овладя топката в наказателното поле и я прати покрай Вийдвалд за 4:0.

В 73-ата минута отново Мюлер намери Рибери и французинът, без да се бави, заби топката под гредата. Т4 минути по-късно резервата Максимилиан Егещайн фаулира в наказателното поле Рибери, а от бялата точка Левандовски оформи хеттрика си за крайното 6:0.