Айнтрахт (Франкфурт) нареди на уругвайския десен бек Гийермо Варела да се върне в Манчестър Юнайтед, след като 24-годишният футболист се направи татуировка въпреки възраженията на клуба.

Управата на „орлите“ забрани на Варела да направи татуировката преди финала за Купата на Германия срещу Борусия (Дортмунд) в събота. Футболистът не изпълни желанието на клуба и в понеделник посети специализирано студио.

След това обаче рамото на уругваеца се възпали и заради това той нямаше да играе на финала. Още повече, че Айнтрахт се отказа от желанието си задържи Варела заради пренебрегването на клубните нареждания.

„Нашият клуб не може да толерира играчи, които не изпълняват инструкциите на управата и треньорите. Обмисляхме варианти да удължим престоя на Варела под наем при нас, но след случилото си, решихме да го върнем на Манчестър Юнайтед с незабавен ефект“, заяви спортният директор на Айнтрахт (Франкфурт) Фреди Бобич.

Гийермо Варела премина в Манчестър Юнайтед от Пенярол през 2013 година, но не успя да се наложи и първо беше под наем във втория отбор на Реал (Мадрид) през сезон 2014/15, а от миналото лято беше преотстъпен на Айнтрахт. За тима от Франкфурт участва в само 10 мача, но игра в последните пет срещи за първенство и Купата на Германия.