Аугсбург разби Хамбургер с 4:0 в мач от 31 кръг на Бундеслигата, който беше директен спор между отбори, борещи се за сигурност в елита.

Халил Алтънтоп вкара два гола през първото полувреме за баварския тим. Попаденията му дойдоха по огледален начин. Първо с крак засече пас на Джонатан Шмид одясно в 28-ата минута, а три минути преди почивката се разписа след асистенция на Филип Макс отляво.

Самият Макс се разписа в 76-ата минута, когато получи хубав дълъг пас от Алфред Финбогасон и овладя топката, за да я прати с прекрасен диагонален удар в долния ляв ъгъл на вратата на Том Микел.

Десет минути по-късно Филип Макс асистира за попадението на Раул Бобадия, като го изведе в чиста позиция сам срещу стража на гостите.

С този успех Аугсбург събра 35 точки и излезе на 13-о място в класирането. Хамбургер се срина на 16-о с 33. 16-ата позиция дава право на участие в плейоф за оставане срещу третия от Втора бундеслига. Трябва да се отчете, че 17-ият Инголщад е с 29 точки и има шанс да излезе над чертата. Последният Дармщад е с 24 пункта и все още има минимална възможност да избегне директното изпадане.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА